Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzetgyűlés Szervezési Tanácsok

Milyen módon jutunk el a Nemzetgyűlésig, mi a népgyűlés, kik a küldöttek. Szervezési tanácsadó kisokos.
 

article preview

     A március 12-ére meghirdetett Nemzetgyűlés megtartásához szükséges, hogy Magyarország minden településén -3154 település- létrejöjjön egy népgyűlés, ahol a megjelentek kinyilvánítják az akaratukat a Nemzetgyűlés tájékoztatójában felsorolt pontokkal kapcsolatban, a döntéseiket jegyzőkönyvezzék, és megválasszák a küldöttet maguk közül, aki közvetíti a népgyűlésen hozott közakaratot.

     A népgyűlést bárki összehívhatja, szórólapok, plakátok, hangszórós autó, helyi média segítségével, megjelölve a helyszínt, és az időpontot. Beltéren bárhol szabadon megtartható, szabad téren javasolt hatósági bejelentéssel tartani, akár mint egy demonstrációt. A népgyűlés akár egy óra alatt meghozhatja a döntéseket, amihez a következő lépéseket javasoljuk:

 

1. Rövid bevezető - a szervező elmondja, hogy a Nemzetgyűlés a népfelség alapján jogosult dönteni országos ügyekben, a márciusi nemzetgyűlésre küldöttet szándékoznak elküldeni, aki a jelenlegi népgyűlésen kinyilvánított közakaratot fogja továbbítani, és képviselni. A népgyűlés a szokásjog szerint már 10 fő megjelenése/település is döntésképes, ha és amennyiben a népgyűlésre összehívás vélhetőleg mindenkit el tudott érni a településen, és elegendő időt hagyott, hogy a lakosok megjelenjenek - minimum egy héttel a megrendezés előtt végbement a tájékoztatás.

 

2. Érthetően felolvassák az alábbiakban látható, és nyomtatásban is terjesztett nemzetgyűlési tájékoztatót.

nemzetgyules-1..jpg  nemzetgyules-2..jpg

 

3. Az 5 akaratnyilvánítást igénylő pontról a jelenlévőket megszavaztatják, akarják-e, vagy sem a benne foglaltakat. Az akaratukat az egyszerű többséget figyelembe véve az alábbiakban letölthető jegyzőkönyvben jelölik "Akarjuk", vagy "Nem akarjuk" egyértelműsítő bekeretezésével.

Népgyűlés Akaratnyilvánító Jegyzőkönyve.doc

 

4. Az egybegyűlteket felkérik, jelentkezzen az, aki küldöttként képviseli a települést a Nemzetgyűlésen -javasoljuk a párttagok, vagy pártpolitikai tevékenységet folytatók kihagyását. Több jelentkező esetén egyszerű többségű szavazással döntsék el a népgyűlés résztvevői a küldött személyét, akinek adatait rögzítsék a jegyzőkönyvben!

5. A jegyzőkönyvet a lejegyző nyomtatott betűvel írott nevével, és aláírással szignózza, majd ellenjegyzőként a népgyűlést szervező is hasonlóan írja alá. Ezt követően kérjenek fel két tanút, akik tanúsítják a jegyzőkönyv hitelességét, végül az egybegyűltek közül, aki aláírásával külön támogatni kívánja, írja alá a "Hitelesítésül a népgyűlésen megjelenők további nevei, és aláírásai"

szövegrész alatt.

 

6. A népgyűlést javasolt videó formájában is dokumentálni! Ez esetben, viszont a megjelenőket tájékoztatni kell a felvétel készítéséről, és lehetőséget kell biztosítani a felvételről való kimaradásra mindazoknak, akik nem kívánnak megjelenni a felvételen -például a kamera csak a gyűlés egy bizonyos részét, területét veszi.

 

7. A jegyzőkönyv kitöltése, aláírása után a népgyűlést a szervező lezárja. A jegyzőkönyvről három példányos másolatot készítenek. Az eredeti a szervező által meghatározott megbízható embernél marad lezárt borítékban. Az egyik másolatot a küldött kapja meg, amelyet el kell vinnie a Nemzetgyűlésre. A másik másolatot a szervező tartja meg. A harmadik másolatot a település önkormányzatához juttatják el, és kérik az archiválását, mint közokirat.

 

8. A küldött névvel, elérhetőséggel bejelentkezik a Nemzetgyűlés tájékoztatóján található nemzetgyules1@protonmail.com regisztrációs e-mailen. Itt csak a küldöttek jelentkezését fogadjuk, más levelezést innen nem bonyolítunk! Rövidesen választ kap a listázásáról, és az elérhetőségén keresztül a Nemzetgyűlés megrendezése előtt legalább 2 héttel megkapja a meghívóját a pontos hely, és időpont megjelölésével.

 

    Bármilyen kérdésre válaszokat a Nemzetgyűléssel, illetve a népgyűléssel kapcsolatban az nz1info@protonmail.com e-mail címen kaphatnak. Itt folytatjuk a levelezést is!

    Reméljük küldöttjükkel hamarosan egyeztethetünk a Nemzetgyűlésen való részvételével kapcsolatban!

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Május >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31