Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A biztonság képzete

Atombunker? Remetegazdaság? Szövetkezés? Mi a túlélés receptje?

 

 

article preview

    A jelenlegi társadalmi, politikai, gazdasági folyamatok alapján a közösségi médiákban, és a napi hírekben is gyakran előkerülnek különös jóslatok. Vannak, akik zombi apokalipszist, atomháborút, éhezést, szuperjárványokat, totális gazdasági összeomlást vizionálnak. Ezek az „információk” egy dolgot biztosan elérnek: a félelemérzet felerősödését, és a jövő teljes bizonytalanságának, vagy inkább reménytelenségének az érzetét. A vallásos emberek a végítélet eljövetelét, a spirituálisok az elvonulás szükségességét, a sci-fi rajongók az idegen lények beavatkozását, a materialisták az itt, és most katasztrófáját látják megvalósulni. A különböző szemléletmódok különböző cselekvésre sarkallják az embereket. Van, aki bunkert épít, élelmiszert, és túléléshez szükséges árukat halmoz fel, van aki imával, mantrával igyekszik megmenteni a lelkét, vagy a világot, vannak, akik közösségeket szerveznek a bajban történő együttműködésre, vannak, akik úgy vélik, mindentől, és mindenkitől függetlenül élelmet, energiát tudnak létrehozni, így aztán megmenekülnek. 

 

    A példákat reálisan szemlélve láthatjuk, hogy ezek a menekülési tervek rövid időre adhatnak ugyan menekülési esélyt, de alapvetően annyit érnek, mint pálmalevél kunyhó a cunami ellen. Ez a képletes megfogalmazás talán a legjobban érzékelteti, hogy az ellenséges óriási potenciállal rendelkező globális magánhatalom ellen, még egy hétköznapi értelemben vett, kifejezetten gazdagnak nevezhető ember sem képes megvédeni magát, és itt a gazdagság nem csak az anyagi, hanem a spirituális vonatkozásban is értendő.
 
 
    A szövetségben gondolkodók talán a legközelebb járnak a hatékony védelem sikerességéhez, ha a közösség teljesen bizalmi alapú, megfelelő tudás, és ismereti szintű, és teljességgel elszánt, ugyan akkor, viszont nyitott is a hasonló személyekkel, közösségekkel való együttműködésre. A közösségnek egyértelműen meg kell határoznia a működése alapjait, és a célkitűzéseit. A tagjainak az ego szemléletmódból váltania kell a közösségi szemléletmódra -mai viszonylatban talán ez a legnehezebb. Meg kell határozni a döntéshozatal mikéntjét, ám figyelembe kell venni azt is, hogy a helyes építő szemléletmódú kommunikáció révén ne legyenek olyan döntések, amelyek többekből kifejezett ellenkezést váltanak ki.szovetseg-csoport.jpg A közösség ne vezetőket, hanem szolgálókat jelöljön ki az állandó, sürgős, és fontos ügyek intézésére. Az ügyintézők munkáját folyamatosan ellenőrizzék, és az alkalmatlanokat haladéktalanul távolítsák el! Az így működő közösség tegye egyik legfontosabb céljává a terjeszkedést, a mind több ember megnyerését! Végül működését alakítsa át az állami feltételek teljesítésére alkalmassá, és nyilvánítsa magát álammá! Ezt követően számolja fel a magát -hamisan- államnak nevező magánhatalmi csoportosulásokat, és biztosítsa a közhatalom tényleges fennállását!
 
    Biztos van, aki megértette, a rendszerváltás, mint az egyedüli hatékony megoldás mikéntjéről szólt az írás, abban a reményben, hogy bemutassa, miképp lehetséges az egyének életének jobbátétele éppen a kizárólag csak az egyéni érdekek megvalósítására törekvő szemléletmód, vagy korszellem átmódosításával.
 
    A jelenlegi hatalom fennállása, és működése a túldimmenzionált egojú emberekre épít, de éppen ők azok, akiket a félelem energiáival bármire is rávesz, akiknek élete és halála is az uralma alatt áll.
Ki-ki döntse el tehát, hogyan képzeli el az életét: betonbunkerben, vagy önirányítással?
 
 
 
 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>