Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szövetség

Több, mint alapítvány...

article preview

     Az országban kialakult, és a várható helyzet miatt sokan pánikba estek, voltak akik félelembe roskadtak, vagy a menekülést fontolgatják, de szerencsére egyre többen vannak, akik fel, és kiismerve az ország vezetőinek viselkedését, az érthetetlen döntéseikben rejlő veszélyeket, rátalálnak a megoldásokra. Az egyik ilyen, és talán ez idő tájt a legújabb szerveződés az A Szövetség nevű alapítvány, amelynek egyik alapítójával, és szóvivőjével Tóth-Beeri Szilviával ( a továbbiakban „SZ” )beszélgettünk a miértekről, és a mikéntekről.

 

HH: -A neved hallatán sokaknak az énekesi, ének-hegedű tanári pályádon kívül azonnal beugrik a járványhelyzet során végzett áldozatos tevékenységed, amellyel kiálltatok a kollégáitok, és a tanítványaitok emberi jogai mellett. Ezzel az oktatásban sikeresen védtetek meg tanárokat, akik megtagadták az oltás felvételét, ami miatt eltávolították őket az iskolákból, ám szerveződésetek eredményeképpen ismét folytathatták a munkájukat, valamint megóvtatok gyerekeket a kötelező ellenőrizetlen oltásoktól, vagy a szintén egészségkárosító állandó maszkviseléstől. A társadalmi problémákra adott megoldások azóta is foglalkoztatnak, és aktívan részt veszel mind érdekvédelemben, mind az ismeretek közreadásában. Most éppen egy alapítványt hoztatok létre. Mi a célotok ezzel a szerveződéssel?

SZ: -Több célunk van, hiszen az alapítvány tevékenységeinek sorából is kiderül, hogy mind az egészségügy, az oktatás, a szociális háló problémáira adott válaszaink lényegében felölelik azokat a lényeges kérdéseket, amelyeket az államnak kellene megoldani, ám azt mind kevésbé látja el. Röviden úgy is fogalmazhatnék, hogy ez az alapítvány azt üzeni az embereknek, hogy egymással szövetségre lépve nekünk kell végre kézbe vennünk azoknak a területeknek a működtetését, amit normál esetben védőhálóként éppen egy állam feszítene ki az emberek alá, hogy ne kerülhessenek katasztrofális helyzetbe akár egzisztenciális, akár egészségügyi, vagy szociális szempontból. Jól látjuk, hogy a magyar állam vezetésében valami, valamilyen okból nagyon félrecsúszott. Sokan érezzük azt, mintha az országunkat egy idegen hatalom szolgálatába állították volna, és csak anyagiakban, statisztikai adatokban, pénzügyi eredményekben gondolkodnának, a sokak által erősen vitatott legitimitással rendelkező vezetőink. Mintha az emberi életek, életfeltételek, a többséget alkotó nép, a társadalom számtalan területét érintő közösségeink, egy láthatatlan körön kívülre kerültek volna. Ebben a helyzetben nincs más lehetőség, csak a közösség erejével újraalkotni az élhető körülményeket.

HH: -Ez rendkívül nagy feladat! Gondolom, igen sokan lehettek az alapítványban, hogy ezzel a munkával meg tudjatok birkózni!

SZ: -Hárman alapítottuk az A Szövetséget, és mi elsősorban a szervezésben veszünk részt, viszont minden területről várunk, és hívunk szakembereket. Szeretnénk, ha jönnének tanárok, orvosok, szociális téren dolgozó szakemberek, közgazdászok, jogi szakemberek, de alapítványként a kiadások fedezéséhez, és a programok megvalósításához természetesen támogatókat is keresünk, akik anyagilag segítik a munkánkat.

HH: - Milyen jellegű programokat terveztek?

SZ: - Programjaink fő célja a társadalomfejlesztés, az ismeretterjesztés, a közösségépítés. Programjaink közt a zenei, és más kulturális programoktól kezdve a társadalomszervező és felkészítő programokon át, a szolgáltató jellegű rendezvényekig több minden szerepel. Alapvetően a programok célja a paradigmaváltás, ami alatt azt értem, hogy az emberek felismerjék, megismerjék, milyen képességekkel, és lehetőségekkel rendelkeznek, amelyek által már nem vezetőktől függnek, hanem egymással szövetségre lépve, szerveződve, közösségi szinteken együttműködve, és a szükséges ismeretek birtokában maguk teremthetik meg a világukat, amelyekben az ő egyéni, és közösségi érdekeik kerülnek előtérbe, és valósulnak meg.

HH: -Ez különösen izgalmasan hangzik, főleg olyan szempontból, hogy a Hon Hír-en is igyekszünk az olvasók figyelmét ráirányítani a közhatalom helyreállításának fontosságára, és úgy tűnik, mintha az A Szövetség alapítvány is e felé törekedne. Egyre többen leszünk, akik így gondoljuk?

SZ: -Igen, a tudatos közösség életképessége, és működése olyan körülményeket teremt, amelyek az emberek hétköznapi életén javít, ráadásul közvetlenül, és rövid időn belül. A közösség érdeke, hogy az alapvető szolgáltatások a megfelelő színvonalon rendelkezésre álljanak. Az életvitelhez szükséges energia, és más egyéb szolgáltatások bárki számára megfizethetően elérhetőek legyenek vagy, hogy olyan elfogadható, az életüket jól szervezetté tevő jogok és szabályszerűségek közt éljenek, amelyek nem érthetetlenek, és ezért csapdaként használhatók ellenük, hanem amelyek könnyebbé, szervezettebbé, észszerűen és gyakorlati szempontból is jól szabályozottá teszik a munkájukat, a családjuk, a vállalkozásuk, vagy éppen a településük mindennapjait.

HH: -Gondolom a szakemberek komolyabb munkát csak akkor tudnak végezni az alapítványban, ha az egyébként végzett munkájuktól elvett időt, és energiát valamiképp finanszírozzák is…

SZ: -Igen, természetesen! Az alapítványi elszámolások szabályszerűek, és átláthatóak, a kitűzött célok megvalósítását a törvények tiszteletben tartásával kívánjuk megvalósítani. A bizalom nagyon fontos, és leendő támogatóink felé ezt mindig különösen odafigyelve fenn is tartjuk. A remélhetőleg beérkező támogatásokból nem csak a rendezvényeket, de a nélkülözhetetlen, és fontos szakmunkát végző szakemberek honorálását is biztosítani kívánjuk. Bízunk azért benne, hogy sokan lesznek, akik nem csak a fizetségért, hanem a saját, és az ország jövőjéért érzett felelősség miatt is szívesen együttműködnek majd. Természetesen mindaddig, amíg az alapítvány csak kis összegből gazdálkodhat, szerényebb keretek közt tudunk tervezni is, de reméljük, hogy a működésünkkel mind több ember életét tudjuk jobbá, élhetőbbé tenni, és ez adományozóink hozzáállását is pozitívan befolyásolja az elkövetkezendőkben!

 

Az alapítvány Facebook oldala ide kattintva elérhető!

Anyagi támogatás lehetősége:

Az Alapítvány számlaszáma:11741000-25822670 (OTP)

Külföldről: (IBAN) HU64117410002582267000000000 SWIFT COD (BIC): OTPVHUHB )

 

 

Az alábbi videóban Tóth-Beeri Szilvia az A Szövetség alapítvánnyal kapcsolatos információkat mondja el:

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>