Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vihar lélektana

Kiszáradás, élelmiszerválság, energia árrobbanás, háború, sokkoló karhatalmisták, újabb lakásból erőszakkal kidobott emberek, UFO-t kergető vadászgépek, napkitöréssel fenyegetés, és vihar előtti csend.

article preview

Talán ennyi röviden az elmúlt időszak eseményeiről...

 

     Az, aki naponta olvassa az emberi agy számára még nem káros híreket, nagyjából ennyi információt találhatott az elmúlt időszakban, amire érdemes volt némi időt szánni. A vihar előtti csendhez érve, az olvasó már azt sem tudja, hogy melyik vihar előtti csendről lehet szó. Talán a maradék vállalkozások bedőlése, vagy az őszi sztrájkok, esetleg a sötétben megfagyás, és éhenhalás, vagy az éhezők viadala? Ki tudja? Lehet, hogy előtte leszállnak az idegenek, és mindenkit lekaszabolnak lézerkardokkal, vagy már arra sem lesz szükség, mert a víz-, és élelmiszerhiány miatt kitörő polgárháborúkban egymást is kiirtják a földlakók.

     Közben Magyarország feudalizálása gőzerővel halad, csak ezúttal nem a Szent Koronának, mint szakrális uralkodónak kötelességekkel is tartozó, és szolgáló nemesség alakítja az új rendszert. Főispánokat neveznek ki, miközben az állam felfüggesztve épp nem létezik, nincs sem szakrális uralkodó, sem jogosan választott, a Haza szolgálatát mindenek előtt tartó első számú szolga, vagyis király náluk, csak egy részvénytársaság, az anyagi haszonszerzésbe belefanatizálódott, és annak elérése céljából a bármit felfelé teljesítő cégvezetés, ami ráadásul jogtalanul lepi el, és uralja Magyarországot. Legyen az titulus szerint a legutolsó adóellenőr, vagy akár maga a gyevi bíró, hogy vigye el a markoláb!

 

     A demagóg mese viszont az átprogramozott lakosság egy részének a fejeiben a hálaérzést stimulálja, még akkor is, amikor a totális csődhelyzet, és a nemtelen „elit” pénzfelszívása kíméletlenül kiszipolyozza a vérszegény lakosságot, ha már az EU elzárta a további magánvagyon folyamatos gyarapítására használt pénzeket. Még mindig elhiszik, hogy ők megvédik a fogyasztókat, hiszen nem a versenypiaci árat fizettetik. A kérdés adja magát, vajon gondban lenne a lakosság jelentős része, ha európai szintű fizetéseket kapnának? Vagy egyáltalán tudják, mik a versenypiaci árak, és arra még miket fizettetnek meg?

 

     A gyarmati lét persze nem örömteli főleg, ha még egy idegen érdekeket kiszolgáló, a saját körein kívül állókat semmibe vevő, tolakodó, arrogáns hatalmi kör is tetézi a bajt.

    Lesz-e olyan erő, amely megállítja őket, és ítéletet hirdetve felettük ismét népuralmat hoz létre? A jelenlegi állapotokat tekintve kis cinizmussal azt mondhatnánk, talán az UFO-k megteszik, de reálisan azt jövendölhetjük, hogy abban a bizonyos kuktában bizony nagyon gyűlik a gőz! Vihar előtti csend. Sok helyen megdörrent már az ég. Talán egyszer csak megjön a tisztító vihar is…

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>