Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az elfeledett energia

Szükségünk van olyan energiára, amely a legminimálisabb szennyezés mellett a legtöbb előnnyel jár? IGEN!

article preview

     2004., és 2015. között a hazai és a nemzetközi energiatermelés is kiemelt figyelmet fordított egy olyan alapanyagra, amely ideális a környezet, a méhészet számára, termelhető olyan földeken, amelyeken más fajok csak gazdaságtalanabbul teremnének, levegő tisztító hatása, és vízvisszatartó képessége miatt pozitívan befolyásolja a klímát, felhasználása során bármely más fűtőanyaggal szemben alul marad a káros anyagok képződésében, hamuja, pedig ideális a talaj energiáinak visszapótlására. Biztos vannak, akik ennyiből már ki is találták, hogy a méltatlanul feledésbe merült energiafűről van szó.

 

 
    Napjaink energiahordozókban is jelentkező válsága mind sürgetőbbé teszi, hogy megoldást találjunk a lehető legideálisabb, és mégis a természetben minél kisebb ökológiaiscreenshot_20220814-132309-2.png lábnyomot hagyó energiatermelési technológiákra. A környezeti, megújuló energia előállítása bár működését tekintve a környezet károsító hatása kevésbé számottevő, ám gyártása, technikai kivitelezése, alkatrész igénye meglehetősen költséges, és ezeket  tekintve már nem is nevezhető annyira ökonak. A megtermelt energia tárolásáról már nem is érdemes beszélnünk, hiszen köztudott, hogy az akkumulátorok gyártása, majd hosszabb-rövidebb idő múlva történő lecserélése, szinte megoldhatatlan a jelentős természeti károk okozása nélkül.
 
 
     Úgy tűnik, hogy a jövő energiája az elektromos energia lesz, amelyből a jelenleginél sokkalta több szükségeltetik majd, ha a háztartások a mostani igényük mellett fűtésre is használni akarják. Az emiatt jelentősen megnövekvő áramfelhasználás kielégítésére a jövőben a központosított, akár országos szolgáltatók, és elektromos energia előállító erőművek helyett a környezetünk megóvása érdekében tanácsosabb lesz lokális energiaközpontokat létesíteni, amelyek mindössze két három várost, és az azok környezetében található kisebb települések elektromos energia igényét látják el. Az így létrehozott törpe hőerőművek folyamatosan termelt elektromos energiáját a környezetben termelt energiafű biztosíthatja, amely megélhetést kínál a helybéli lakosoknak, gazdáknak, miközben bőséges, olcsó, és a környezetet legkevésbé károsító elektromos energiát szolgáltat.
 
 
 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>