Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Birodalmak harca

Az orosz-ukrán háborúról sokan, sokfélét beszélnek, de tekintsünk az indítékok mélyére!

article preview

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, azaz szabad fordításban a világuraló világurafi Putyin neve, élete, viselkedése, és tevékenysége –mondhatjuk- összhangban van, hiszen uralkodóként éli mindennapjait egy atomhatalom élén. Hetven évesen, felmerülhetett azonban a kérdés, vajon Oroszország-e a birodalom egésze, és ő uralkodó-e, ha nem voltak hódításai?

Putyin a hruscsovi, és a brezsnyevi időszakban töltötte fiatalságát. Nem csak a kommunista párt tagja volt, hanem a szovjet államvédelmet is biztosító, de a más véleményen lévők likvidálását is végző hírhedt KGB  munkatársa lett. Nem fantázia, ha kijelentjük, hogy ízig-vérig a Szovjetunió, és annak valódi gyarmatbirodalma a tudata alapját képezte. A birodalom felbomlása, a gyarmatok elvesztése, mi több, a Szovjetunió területének szétesése dohos, megsárgult lapra írt történelmi múlttá halványította a hajdani „dicsőséget”. Egy ilyen „maradvány” ország élén uralkodni, még ha területileg így is hatalmas maradt, nem egy igazi imperátori lét!  Főleg úgy nem, ha közben az ellenség, a cionista-kapitalista uralom alatt álló világ vérmes keze mind szorosabb fogást keres a vele szembehelyezkedők nyakán.

70 évesen számot kell vetni, vajon hogy fog rá emlékezni a történelem? Mint egy maradvány országban kiskirályt játszó elnökre, vagy egy olyan emberre, aki visszaszerezte az elveszett birodalom részeit? Nem ez utóbbi illik sokkal inkább egy világuraló nevéhez? Nem is kérdés, hogy a presztízsen ilyen korban esett sérelem, már talán egyáltalán nem köszörülhető ki, tehát a „világhódításnak” mindenképp sikerülnie kell.

 

Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij. Születése révén sem volt nehéz dolga a cionizmusnak, hogy a tagjai közt tudja, de ez talán túl rasszistának tűnhet, így nézzük inkább, neki mi lehet a feladata! Bár elvégezte a Krivij Rih-i Közgazdasági Főiskolát, amelynek apja az egyik tanszékvezetője, ám mégsem a gazdasági területen, hanem a showbizniszben tevékenykedett elsősorban színészként. A Kvartal 95 nevű produkciós cége által 2018-ban bejegyeztetett A Nép Szolgája elnevezésű pártot létrehozva hirtelen kezdett beszivárogni a politikai életbe is. A választások második fordulójában –mit tesz a jó marketing!- sikerült 2019-ben megszereznie Ukrajna elnöki pozícióját.

 

Putyin ezek után tisztában volt vele, hogy bár ha az oroszorosz-ukran-haboru.jpg nemzetiségű lakossággal szemben Ukrajna ellenségesen viselkedett is, a legnagyobb probléma mégis sokkal inkább az, hogy a cionista-kapitalista hatalom elhelyezte a színészeit a szomszédban, és ennek hamarosan kellemetlen következményei lesznek, ha nem lép. A világuralom, és a szükség megszülte hát a háború szellemét, és ki is engedte a palackból. A forgatókönyv teljesen rutinszerű, az egyik fél a felszabadító hadsereg nyulat vette ki a varázs cilinderből, a másik a bajba került, megtámadott áldozatot.

 

A háttérben a valóság azonban a presztízs, ami a világ számára teszi életveszélyessé azt a háborút, amit kezelhetnénk elszigetelt csete-patéként is. Puyin –egyes hírek szerint- betegségtől szenved, amelyről semmi biztosat nem tudunk. Lehetséges, hogy sürgeti az idő, ezért belátható időn belül sikert kell elérnie, amelyet akadályoz, hogy a NATO korszerű, és mind komolyabb fegyverzetek átadásával vet gátat ennek. Az átadott fegyverzet viszont pénzbe került, méghozzá sok pénzbe. A pénz, pedig a cionista-kapitalista világ „szentsége”, amelyet sohasem adott csak úgy oda. Ez egy komoly befektetés egy újabb gyarmat megszerzésébe!

 

Gazdasági presztízs feszül tehát szembe az ego presztízsével. Mi, hétköznapi emberek, csak reménykedhetünk, hogy egy ilyen veszélyes helyzetben mindössze verbális acsarkodás az atomcsapással fenyegetés.

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>