Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D, mint demoralizálás

Újabb hazugságok, elkeseredett, felháborodott résztvevők, dicstelen vég. A „D nap”-nak nevezett demonstráció reális mérlege.

article preview

A szervezés kezdetén borítékolható volt a bukás. Ha figyelembe vette valaki, hogy a főszervező egy olyan hangember, aki nem, hogy egy rendszerváltást nem tudna levezényelni, de még az oda vezető utat sem ismeri, vagy a még rosszabb, hogy ismeri, de a figyelmet épp a biztos kudarc felé irányítja.  Az Influenszerként minden nap szereplő kamionsofőr videóit pár ezren nézik, de sokan ráébrednek, ha az eddigi „tevékenységére” kíváncsiak és visszakutatnak a videóiban, és a lezajlott „rendezvényei” közt, hogy ezek semmi másra nem jók, mint a szereplésre, amiben egy teljesen képzetlen, nagyot mondó, félinformációkból gazdálkodó ember nárcisztikus vágyai elégülhetnek ki. A neki hinni akarók a „produkcióira” szánt rengeteg felesleges idejükért cserébe kapnak egy nagy adag hazugságot, vagy féligazságot, feltüzelést, és időről időre egy átverésen alapuló élő Bertalan showt valahol Budapesten.

 

A „showman” hátországában megbúvó „kiváló stratégák”, és „szervezők” olyan eszmeiséget képviselnek, ami még a hatalmi színjáték részét képező ellenzéknek sem vállalható. Tanácsadójukként ólálkodó bukott ügynökük: Geri Tibor sok ébredő elmébe elvetett hazaáruló elmélete köré fonódik az alaphazugságuk, ami röviden arról szól, hogy egy globális hatalom által ránk erőltetett állam ideiglenes alkotmánynak hazudott diktátumához kell csak egy pillanatra visszatérni a rendszerváltás megvalósulásához. A frissen ébredők azt képzelik, hogy ez a Szent Grál, hiszen akiktől ezt hallják, különböző elhitető technikákkal tessékelik a tapasztalattal, és komolyabb ismeretekkel még nem rendelkezőket ebbe a zsákutcába. Erre felfűződve a Bertalan brigád eleve tömény megtévesztésbe, tévedésbe rántja az embereket, míg másik csodafegyverük, a szervezési tehetségnek még jóindulattal sem igen nevezhető Benke Bernadett a rendezvény előtt másokat befeketítő, több órás agitáló, arrogáns, és demagóg telefonhívásokkal próbálja magukra irányítani a figyelmet. A „marketing” részeként közben Bertalan is odateszi magát, amikor élőzéseiben, és nyilatkozataiban rágalmaz olyan embereket, akiknek inkább hálás köszönettel tartozna.

 

Lehet még többet is tenni, hogy valami ilyen „sikeres” legyen?- merülhet fel az ironikus kérdés. A szintén ironikus válasz, hogy természetesen! Miután több szálon kiszivárgott, és a D napos brigád megszimatolta, hogy az érdekvédelmet, és a rendszerváltást valóban észszerű megoldásokkal elősegítő elsősorban tanár szervezők által összehívott országos demonstrációt február 12-ére tűzték ki, és jelentették be, már szinte vásári komédiához is gyenge indokkal rászervezte a saját megmozdulását. Az indok az volt, hogy a fák lombjai alatt kivitelezett szívjunk friss levegőt szintig eljutni képes piknikre az ENSZ megfigyelők számlálóbiztosai csak ekkor érnek rá eljönni.

 

Úgy véljük, ennél tovább talán már nem is kell taglalni, hogy a megvezetett hívei, és a hitelesnek tűnő hazugságai következtében összegyűlt 3-4000 megtévesztett ember miért is kiabálta teljesen feleslegesen a tél végi napsütésbe, és az élő videókon keresztül a virtuális térbe a többieknek, hogy „gyertek ki”! Sokan vagyunk már, akik tudjuk, tapasztaltuk, hogy amikor Bertalan és társasága kibontja „harcba hívó” hazugságokkal, alattomos módszerekkel, tévedésekkel, és negatív energiákkal átitatott képzeletbeli zászlaját, abból semmi jó nem származik.

 

Az esemény átdöcögött két napot, zenék, lázító, de megoldást nem kínáló beszédek, egy állítólagos igaz, sehol sem fellelhető ENSZ törvény felolvasása, kétségbeesés, hogy miért nincsenek többen, arcpirító hazugság a létszámról, majd a sokadszorra felelőtlenül megígért 72 óra lejárta előtt jóval a kudarcos meghátrálás.

 

Mi maradt? Néhány résztvevő szerkesztőségünkhöz eljuttatott üzenete hűen tükrözi a hangulatot:

 

„Azon voltam elcsodálkozva, hogy miért lelkes, aki az? Miért nem érzékeli, hogy ez az egész csak egy kártékony, csalódottságot és reménytelenséget fokozó gőzleeresztés volt?!”

 

„Fent voltam a D napon, konkrétan katasztrófa turistának éreztem magam! 100e ember hol-hol-hol?”

 

„A csávó csak dumál az autó tetején, meg szól a zene, de ebből nem lesz semmi. Nagy szavak és buta mint a segg.”

 

Számunkra azért két kérdés még maradt:

 

-Ha most Bertalan szerint 20-30 ezren voltak a demonstrációján, miért fújt visszavonulót, amikor 2021. augusztus 28-át példaként említve az akkor 4-5000 fős demonstrációval kapcsolatban Bódis Csabán azóta is számon kéri, hogy annyi emberrel miért nem indultak el megcsinálni a rendszerváltást?

 

-Miért hirdet ez az ember újabb alkalmat? Nem kéne eltűnnie végleg a hazugságaival, a félrevezetéseivel, a kiégetéseivel, a csalásaival, az átveréseivel?

Ez utóbbi kérdésre, viszont már van egy rövid, határozott, és tömör válaszunk is:

De igen.

 

Álljon itt a jövőnek ez a cikk emlékeztetőül, ha az átverés-bajnok megint venné a bátorságot, hogy sokakat hamis illúziókba ringasson! Az élői nézése helyett tanulmányozzuk inkább az emberi jogainkat, ha pedig megint szervez valamit, mondjuk el a megtévedőknek, mire számíthatnak!

 

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>