Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Észt, vagy életet!

Nincs menekvés a végleges döntés elől.

article preview

     Egy ikont ragasztottak az emberek elméjébe, amely csak a tudatos emberek számára jelent pozitív, érdekes, vonzó tartalmat, a nem tudatosoknak megtanították, hogy ez csak egy nevetséges, és infantilis észjárásra utaló fogalom. Ez az ikon az összeesküvés-elmélet szó párra került, azzal a céllal, hogy a mainstream média elhitelteleníthessen minden olyan következtetést, amely megjósolja bizonyos jelenségek alapján, milyen következmények várhatók. A túlélésre játszó lakosság számára azonban napjainkra -jobb híján- már nincs más, mint a következtetés, amely segítségével valamiképp megpróbál megmenekülni a felette összeesküvők kelepcéiből. Az óév végén, és az újév elején az emberek visszatekintenek az elmúlt időszakra, és valahol titkon szeretnének belelátni a jövőbe is talán. Szokásunktól eltérően most arra vállalkozunk, hogy a 2022-es év eseményei alapján következtetve valamiféle jóslással szolgáljunk kedves olvasóinknak.

 

 

      Jóslásunkhoz tekintsük át mindazokat az eseményeket, amelyek hatással lehetnek a jövőnkre!

     A 2022-es év még a pandémia rettegésével érkezett el,covid-19-koronavirus.jpg a napi hírek, napi sokkterápiaként működtek, a Covid-19 vírus halálozási adatait sorolták, és sulykolták, hogy egyedüli megoldásként csak az oltás felvétele létezik. Bár voltak már megjelenő vélemények arról, hogy a vírus mutációk gyengíteni fogják a betegség lefolyását, és következményeit, a propaganda még mindig gőzerővel dolgozott a félelemkeltésen, felvázolta a gyilkos mutációk rémképét.

     Február 24-én kezdetét vette az orosz-ukrán háború, amelyet az orosz kormányzati narratíva különleges haboru-ukrajna-orosz.jpghadműveletnek nevezett. A 2021. októberétől az orosz-ukrán határon felhalmozott hadifelszerelések, és több tízezer katona megjelenése már előre vetítette a fegyveres konfliktust, de biztossá akkor vált, amikor február 21-én az orosz hadsereg bevonult Dombaszba. A háború azóta is tart, ez idáig –becslések szerint- nagyjából 300 ezer katona, és civil áldozatot követelve, és fenntartva a veszélyét a konfliktus világháborúvá alakulásának.

     Április 3-án ismét eljátszotta a több párt rendszer a demokrácia című színjátékot, amikor úgynevezett „országgyűlési választást” tartottak. A bevett szokás szerint valasztas-orszaggyules.jpg mindenki leírhatta egy cédulára, hogy kit, kiket akar maga fölött tudni, bárha sem lényege nem volt az eseménynek, sem érvényessége, mivel egy érvénytelen rendszer, érvénytelen jogszabályai alapján, érvénytelen egy olyan választás, ahol a szavazók nagy része azt sem tudja, mit tesz, kire, vagy mire szavaz. Önmagában megdöbbentő volt, hogy immár 9-ik alkalommal még mindig érvényesnek tudták nyilvánítani–persze csak a maguk körein belül- ezt az eseményt, mint ahogy az is megdöbbentő volt, hogy látva a hanyatlást előidéző rezsim bűneit, negyedszerre is 2/3-os többséggel alakíthattak kormányt. Igaz, a rendszer kínálta lehetőségek közül nem volt életképes alternatíva, mivel a „választáson” résztvevő ellenzék még életképtelenebbnek bizonyult. A „szavazók”, akkor még nem hitték, de nem is értették, amit a tudatosok már igen, hogy szavazatukkal a maguk sorsát is megpecsételték.

       A „szavazáson” még alig jutott túl az ország, amikor Ursula von der Leyen április 5-én bejelentette, hogy a magyarországi válaszokat átvizsgálva úgy döntött az uniós bizottság, hogy elfogadhatatlan a korrupció ellenes fellépés tervezete, így a helyreállítási alapból egyelőre nem részesülhet az ország.  A bejelentés azonnali Forint gyengülést okozott, de akkor még nem vált egyértelművé, hogy ez nem egy átmeneti, vagy pillanatnyi állapot, hanem egy súlyos folyamat első rezdülése.

      Augusztus 7-én kínai hadgyakorlat kezdődött Tajvan szigete körül, amely miatt kiéleződött a helyzet nem kina-tajvan-hadgyakorlat.jpgcsak a két ország között, hanem Kína, és az Egyesült Államok között is. A hadgyakorlat vélhetően  Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök augusztus 3-i tajvani látogatására válaszul adott erődemonstráció volt, amely több ízben megismétlődött a későbbiek során. Az események hátterében nem feltétlenül a történelmi okokból fennálló kínai tajvani ellentét áll, hanem - amint korábbi cikkünkben is utaltunk rá - a technológiai, és gazdasági verseny elmérgesedése.

    2022. szeptember 27-én a NASA DARTS nevű űrszondája a bolygóvédelmi program keretében belecsapódott a Föld közelbe került Dimorphos aszteroidába, és annak pályáját 1 %-al módosította. A sikeres misszió kielemzése hosszabb időt vett igénybe, de tudományos körökben abszolút sikeresnek nyilvánították, hiszen bebizonyította, hogy ezzel a módszerrel lehetőség nyílik rá, hogy a későbbiekben a Földet esetleg ténylegesen fenyegető aszteroidát eltérítsenek, és így megvédjék a bolygó élővilágát. Más kérdés, hogy a módszer csak az időben észlelt objektumok ellen vethető be, és jelenleg időben sajnos az úgynevezett Földközeli aszteroidák mindössze 40 százalékát tudják észlelni, és azonosítani.

    Október 1-én indult a „népszámlálás”-nak nevezett összeírás. A kérdőívek kitöltését sokan visszautasították, mondván a benne található kérdések emberi és személyiségi jogokat is sértenek. Az egzisztenciális részletkérdésektől hemzsegő felmérés enyhén szólva is gyanús volt mindazok számára, akik például Claus Schwab Világgazdasági Fórum elnök többek közt az „új világrenddel” kapcsolatos megszólalásait ismerik.

     A 2022-es év második felében az Európai Unió 7-es cikkelyének életbelépése következményeként visszatartott támogatások elmaradása kegyelemdöfésként inflacio-valsag.jpg érintette a magyarországi koldusgazdaságot, amely hatására már szinte kezelhetetlen szinten elszabadult az infláció. Az ország mindenkori vezetésének, és az elmúlt 12 év szisztematikus, és lelkiismeretlen rablógazdálkodásnak köszönhetően az ország sem energetikailag, sem mezőgazdasági, sem ipari termelés szinten nem rendelkezik említésre méltó teljesítőképességgel. A helyzet szembekerülést eredményezett az országot feudális keretek közé szorító „kormányzatnak” nevezett rezsim, és a pénzügyi, gazdasági hatalmat megtestesítő globális kormány helytartósága, a „Magyar Nemzeti Banknak” nevezett igazgatóság között. A szembekerülés okai mindenki számára ismertté váltak a Matolcsy-féle parlamenti beszámoló során, amelynek elemzését korábban olvashatták a Hon Híren.

 

 

     A 2023. év mindezek figyelembevételével igen rejtélyesnek, és sötétnek mondható. A bérek vásárlóértékének radikális csökkenése miatt a munkavállalók külföldre távozása, a gazdaság hanyatlása, és a gazdasági védelem hiánya miatt a csődbe jutó, vagy az abból éppen megmenekülni tudó vállalkozók elvándorlása várható. Árucikkhiány léphet fel mindazoknál a cikkeknél, amelyeket a csökkenő vásárlóerő miatt rosszul, vagy egyáltalán nem lehet majd eladni, illetve, amelyek nem rendszeresen vásárolt cikkek. A Forint folyamatos gyengülése miatt az arany, és az ingatlanok ára a befektetők kereslete miatt középtávon némi emelkedést mutat, ám utána vélhetően –különösen az ingatlanok esetében- csökkenni fog.

     Az orosz-kínai-iráni-észak koreai tömb szorosabb szövetsége esetén, és amennyiben az Európai Unió tagjai közé veszi Ukrajnát, nem zárható ki a fegyveres konfliktus kiterjedése. Az életszínvonal hazai zuhanása a családok csődjéhez vezet. Abban az esetben, ha a reklámok hamis propagandájában bízva hitelekkel akarnak megoldást találni az anyagi problémáikra, tömeges ingatlanvesztések fognak bekövetkezni. A tulajdonukat elvesztő volt ingatlantulajdonosok a lakhatásukat a továbbiakban bérlakásokban lesznek kénytelenek megoldani, ezért az ingatlan bérleti díjak emelkedése következhet újabb csapásként. A rezsim mindeközben egyre jelentősebb présbe szorítja a még túlélő vállalkozásokat, valamint minden állami szolgáltatást fokozatosan befagyaszt, mivel törekvése csak a saját körei jólétének biztosítására irányul. A súlyos helyzetben meginduló lázadásokat a 2023. július 1-én hatályba lépő honvédelmi törvénymódosítás alapján akár katonai erő bevetésével is felszámolják.

 

 

     Ennek a nemkívánatos jövőnek az elkerüléséhez már nem lesz elég, ha valaki még többet dolgozik, még többet keres, vagy túlélő készlettel szereli fel magát. Az egyedüli megoldás az állam helyreállítása, a csődhöz vezető rendszer felszámolása, valamint annak ismert, és ismeretlen személyei tevékenységének megszüntetése. A lakosság vagy tudatos szövetkezéssel megmenekül, vagy elfogadja, hogy összeomlik körülötte az a világ, amelyben emberi élete lehetett. Az viszont most már biztos, hogy a döntés ezúttal vagy így, vagy úgy megfordíthatatlanná váló folyamatot indít el.

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>