Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhívás Társadalmi Ellenállásra

kozalkalmazottak.jpg

   A hatalom az egészségünkre, az életünkre tör. Ez a legvégső, amit megtehet, hiszen az egzisztenciánkat már befolyása alatt tartja. Ha tovább engedünk, mindenünk elvész.

Társadalmi ellenállást hirdetünk!

article preview

     Napjaink közfelháborodást keltő témája a munkáltatókra tolt felelősségből következő, a munkáltatók által kötelezhető oltás bevezetése. Mit tehet a dolgozó, ha a főnökei, vagy a cégtulajdonosok a további munkaviszonyát attól teszik függővé, hogy aláírásával magára vállalva a felelősséget egy oltóközpontban alávesse magát egy kétes kimenetelű globális emberkísérletnek?

    Természetesen csak azt, hogy ennek ellent mond, és ellenáll! Ehhez szeretnénk ezzel a cikkel, illetve az alatta letölthető nyilatkozattal segíteni.

 

     Vizsgáljuk meg, milyen jogokba ütközik a kormányrendeletnek nevezett zsarolás!

 

  Először is a legmagasabb, és semmilyen körülmények között nem megváltoztatható, és nem felfüggeszthető emberi jogokba. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 25. cikk 1. pontja ugyanis így kezdődik:

„1. Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének
biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, …”

   Látjuk, hogy egy kísérleti fázisban zsarolással kényszerített kémiai-genetikai anyag a maga bizonytalan kimenetelű egészségi hatásaival nem szolgálja az egészséges, és jólétet eredményező életszínvonalat.

 

   Másodszor –ha legális lenne, akkor az Alaptörvény rendelkezésébe is ütközik a rendelet, amelyet vészhelyzetben sem lehet felülírni. Itt a III. cikk 2. pontja egyértelműen kimondja: „Tilos embereken tájékoztatáson alapuló, önkéntes hozzájárulása nélkül orvosi, vagy tudományos kísérletet végezni.”

Mindez fennáll addig a pontig, amíg valaki alá nem írja az oltás előtti felelősség vállalási nyilatkozatot.

 

    Harmadszor a BTK 367§ 1 pontja a következőről szól: „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” –majd a 2. pontban folytatrja: „A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a zsarolást  a) bűnszövetségben, b) az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel,…”

   A kormányrendelet, és a munkaadó munkalehetőség megvonásával fenyegetése kimeríti a zsarolás vétségét.

    Negyedszer a BTK 195§ kimondja: „Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

   A kormányrendelet, és az ez alapján kötelezettséget a dolgozókra helyező munkaadó egyértelműen fenyegetéssel igyekszik kényszert alkalmazni, ráadásul a legfontosabb, az egészségünk, vagy életünk elvesztése céljából.

   Sem kormányrendelet, sem más rendelkezés nem meríthet ki bűncselekményt, ezért a munkáltatók oltatásra való felhívása jogi szempontból érvénytelen, és egyetlen munkáltatónak sem kell ennek megfelelnie, illetve nem alkalmazható vele szemben semmiféle eljárás, ha a dolgozóit nem hajlandó kötelezni. Abban az esetben viszont, ha a munkáltató retorziók kilátásba helyezésével mégis kötelezné a dolgozókat az általuk felvenni nem kívánt oltásra, egyrészt kimeríti a fenti jogok megsértésében a bűnrészességet, másrészt jogosan kérhetjük, hogy adja az elvárását írásba. Ennek dokumentációja az alábbi nyomtatvány.

   Némiképp „könnyebb” helyzetben van azonban, akinek allergiával, asztmával, vagy más krónikus betegségben szenved, hiszen egy erről szóló orvosi igazolást bemutatva a munkaadónak mentesül a zsarolás általi kötelezettsége alól.

    A társadalmi ellenállás keretében, tehát mindenkit arra bíztatunk, hogy töltse le a nyomtatványt, másolja ki ezt a cikket, és a munkáltatójának adja át. A munkáltatók nagy része érzékelni fogja, hogy súlyos jogsértéseket, bűncselekményeket szándékozik végrehajtatni, ezért nyilván nem vállal majd ebben felelősséget.

    Felmerül másrészről az is, hogy az a munkaadó, amely határozottan, e jogi ismeretek ellenére is kiáll az oltás kötelezése mellett, nem méltó rá, hogy a továbbiakban kitűntessük a munkánkkal, és érdemes előbb-utóbb elhagyni a céget, vállalkozást. A jelenlegi munkaerő hiányos időszakban ez gyakran pótolhatatlan veszteséget jelenthet.

    Az egészségünk, az életünk a legfontosabb kincsünk az életben. Vigyázzunk rá, ne dobjuk oda pusztán a pillanatnyi egzisztenciális okokból!

A nyomtatvány innen megnyitható:

Anti oltás munkáltatóknak.jpg

 

Fáber Károly

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>