Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fizetsz? Mehetsz!

Háromszor veri ezt kendeken Döbrögi urunk vissza! Nem tévedés, más lett a mese!

article preview

      Olyan sokáig tartott, míg elszántam magam, hogy megírjam ezt a rövid cikket, mert valahányszor billentyűt ragadtam, valahogy mindig eszembe jutott az a rengeteg közvagyon, amit a társadalom épp olyan nemtörődöm módon elengedett, mint a jogait, és jogosultságait. Forint milliárdokat vettek el a közösből, a hatalmi pozíciókba betolakodott vagyonharácsoló tolvajok csalással, sikkasztással, hűtlen kezeléssel, de senki nem meri a szemükre hányni, hiszen most ők azoknak a milliárdos cégeknek a tulajdonosai, ahol sokan rabszolga kenyerük árát igyekeznek megkeresni. Ilyen állapotban a közvéleményt ugyan hol is érdekelné, hogy az ország sakáljai –mert igazi ragadozók dögöt nem marcangolnak már ugye (?)- kirántják a talpunk, helyesebben a kerekeink alól a hajdanán közpénzen épített, az üzemanyagok útfenntartási járulékából fenntartott, és a szemtelen harmadik lehúzással, azaz az útdíjakkal zsebeiket dagasztott autópályáinkat (is).

 

      Bizony, így alakult, hogy mi Ludasmatyik leszünk Döbrögiék által háromszor deresre húzva, majd csendben vállat vonva elfogadjuk, hogy 35 évre, mese.jpgde valószínűleg sokkal többre immár „a szabad piaci céggazdálkodásnak megfelelően” egy újabb jelentős közvagyonra azt mondják ismert valakik, hogy ez már nem a tiétek, hanem az enyém, vagy a miénk. A balekok, pedig, akik harmadszor is fizettek eddig is a sajátjukért, ezután úgy fogják tudni, hogy persze, ha másét veszik igénybe, akkor azért fizetni kell. Csakhogy a „másé” még akkor sem lesz az, hiszen a díjak szedése üzleti szempontból teljes mértékben etikátlan, mivel az ország legértékesebb útjaiként ismert autópályákat nem az új tulajdonosok építették a saját pénzükből.

 

       A mese tehát napjainkban így hangozhatna: Ludas Matyit jól elfenekeltette Döbrögi, de a szegény legény azt hitte, ez kijárt neki, és odatartotta becses felét még háromszor… vagy négyszer… vagy akárhányszor…

A valóságba átfordított mesében mindig Döbrögi nyer, mert a „köz” úgy szocializálódott, hogy nincstelen senkiként kell eltűrnie az újabb náspángolást.

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>