Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÁRVÁNYÜGYBEN IS SZEREPET KAP A KORRUPCIÓ

ugyved.jpg

Kiborul a bili ? Korrupciógyanús összefonódások a vírus, a vakcinák és a lélegeztetőgépek körül 

article preview

 

KINEK JÖN JÓL HA JÁRVÁNY VAN ? 

orbanvirus.jpg

Először is ,- és ne kiáltsatok "konteót" ! -  Bill Gatesnek!

Ez a köztudottan eugenista programozózseni már fiatalkorában kitalálta a gazdagodás legkönnyebb útját: számítógépes vírusokat hozott létre,majd ráengedte őket a hálózatra ahol éppen dolgozott, és a utána felajánlotta a mentesítésre saját vírusölő alkalmazásait!

Ami akkor bejött kicsiben, most bejött neki nagyban is! 

Pár évvel ezelőtt átadta a Microsoft vezetését és elkezdte a gyógyszer kutatásokat támogatni, különösképpen az mRNS technológia érdekelte legjobban, ezért fel is vásárolta a BionTech-t, majd vakcina, és alapanyag gyártásra szerződést kötött több gyógyszercéggel, melyek részvényeiből is gondosan bevásárolt:  Pfizer, Moderna, Astra Zeneca.....

Az új géntech vakcina kutatások azonban sorra kudarcba fulladtak, a koronavírus elleni kísérleti oltásokba belepusztultak a kísérleti állatok, a gyógyíthatatlan betegségek elleni hatékonyság sem lépte nagyon túl a 40%- ot. Tovább és szélesebb körű kutatásokhoz pedig nem lehetett alanyokat találni ,- HACSAK !? - ki nem tör egy súlyos vírusjárvány, lehetőleg koronavírustól,mert azokkal már van némi tapasztalat ! Ezt szimulálták nagy egyetértésben a járvány kitörése előtt az Event 201 nevű szimulációban!

Innentől a történet már ismerős: a sürgősségi felhasználás engedélyezése nem szigorú, ezért maradhattak el a toxikológia, genetikai és rákos elváltozásokat figyelő kutatások, valamint hirtelen emberek milliárdjain lehetett kísérletezni a IV. fázisú "utánkövetés" jogcímén ! A befektetés nemhogy megtérült, hanem további milliárdokat hozott! 

A magyar kormány és "szakértői " brigádja sem jár el különbül: 

Mindegyikük érdekelt valamilyen módon a járvány fenntartásában, vagy "tanácsadói" jogcímen kapnak pénzt az etikátlan kijelentéseikért a Pfizertől, vagy érdekeltségeik vannak a tesztek forgalmazásában, és a hazai vakcinagyár létrehozása sem rossz befektetés, feltéve ha minél tovább fenntartható a "veszélyhelyzet", a lakosság pánikba kergetése , a kényszer / Btk. 195.§ és Btk. 218.§ /  az oltakozásra,- vagy tesztelésre, mert ez milliárdokat hozhat a konyhára!

Ezt a lehetőséget járta körül néhány hazai lap, és érdekes összefonódás körvonalazódik ki a feltárt érdekeltségek okán :

Azok kiabálnak legjobban "farkast" és kergetik kijelentéseikkel pánikba, és oltakozásba  az emberek millióit, / Btk 338.§ / vagy segítenek a kormánynak alátámasztani a kényszeroltások kötelezését, akiknek ÉRDEKELTSÉGÜK VAN BENNE , hogy minél tovább tartson az őrület,mert akkor több teszt fogy és a vakcinagyár is folyamatosan nyereségesen üzemelhetne ! 

Van, amelyikük attól sem riad el, hogy egyenesen gyilkosoknak nevezze az oltatni nem akarókat, - elkövetve ezzel a "közösség elleni uszítás" / Btk. 332.§ / bűncselekményét is, míg a többiek csak lazán tömeghalállal fenyegetnek ... társtettesként közre, és együttműködve  a globális népirtásban / Btk. 142.§ /

https://www.youtube.com/watch?v=L9tINpwZp5w

https://hvg.hu/itthon/20210618_Orban_interj_Kossuth_miniszterelnok

http://www.ma.hu/belfold/364056/Orban_a_virussal_szemben_egyedul_az_oltas_jelent_vedelmet?place=FB_ma

https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-43/

Az, hogy mindez mennyire etikátlan, erkölcstelen, és nyilvánvalóan jogsértő is, nem érdekes, fel sem merül bennük, hiszen láttuk tapasztaltuk, a kiépített diktatúra erős vár, a jogászoktól, ügyvédektől, orvosoktól, oltási károsultaktól  nem kell félni, mert megvéd tőlük a "rémhírtörvény", az alapjogsértések ellen ott az Alkotmánybírói gittegylet, az esetleges feljelentésektől megvéd a Főügyész koma, de ha mégsem, akkor melyik bíró is merné elítélni őket ? / Btk 305 § /

Ki miben érdekelt?- Az újságírók már elkezdték a nyomozást : 

https://mfor.hu/cikkek/makro/szlavik-janos-veszteseges-cege-is-antigen-gyorstesztet-kezdett-arulni.html

Szlávik János veszteséges cége is antigén gyorstesztet kezdett árulni

Egy éve az életünk része a koronavírus, ennyi idő alatt pedig országosan ismertek lettek a járványkezelés arcai: Müller Cecília országos tisztifőorvos, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Csokorba szedtük, hogy milyen céges érdekeltségeik vannak a szakembereknek.

Közülük egyértelműen Merkely Béla számít a legaktívabb vállalkozónak, hiszen kisebb cégcsoport köthető a nevéhez. A Semmelweis Egyetem rektora öt cégben is tulajdonos, közülük több is szépen prosperál, de akad egész friss alapítású vállalkozása is a kardiológusnak.

Legnagyobb cége egy családi vállalkozás: a Cardio-Dent Kft. 2019-ben 65,6 millió forint bevétel mellett tisztán 34 millió forintot termelt. A családi taggyűlés pedig úgy döntött, hogy a korábbi felhalmozott eredménnyel kiegészítve 84 millió forint osztalékot fizetnek ki maguknak. A cég főtevékenységeként az egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztést jelölték meg, de oktatás és járóbeteg-ellátás is szerepel a profilban.

Merkely Béla a többségi tulajdonosa a Merkely-Cardiosport Kft.-nek: szintén stabilan teljesítő vállalkozásról van szó, hiszen 2019-ben 50,3 millió forintos bevétel 48 millió forintos profithoz volt elég. Főtevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, de például egyéb sporttevékenység, oktatás, kutatás és járóbeteg-ellátás is szerepel a listán.

Érdekesség, hogy a cégnek 2019-ben volt bevétele a multinacionális AstraZeneca vállalatcsoporthoz tartozó AstraZeneca Kft.-től. 

2016. első félévétől kezdődően a Transzparencia Kódexeket aláíró vállalatok Európa-szerte nyilvánosságra hozzák az adott országban működő egészségügyi szakemberekkel, intézményekkel, illetve szervezetekkel létrejött szerződéseik alapján nyújtott kifizetések és támogatások évenkénti összegzését

- olvasható a koronavírus elleni vakcinát is kifejlesztő AstraZeneca oldalán. A Merkely-Cardiosport a 2018-as és a 2019-es összegzésben is szerepel 350 ezer, illetve 700 ezer forintos összeggel a tanácsadói díjak oszlopban. Egyébként maga az AstraZeneca Kft. is évről évre egyre jobban teljesít a magyar piacon: a 2016-os 11,5 milliárd forintos forgalmat 2019-re 13,9 milliárd forintra sikerült feltornázni.

A Semmelweis Egyetem rektora még három társaságban érdekelt: a 2019-ben alapított 3D Guide Kft.-ben, a 2017-es születésű Chemical Agent Invest Zrt.-ben (nincs bevétel), valamint a 2020 augusztusában életre hívott Techstream Lab Kft.-ben.

Szlávik János viszont csak egy cégben tulajdonos (amely két másik céget tulajdonol), de 2019-ben csak a veszteséget termelték az infektológus főorvosnak. 

Az MDD 2002 Kft. több mint egy évtizede foglalkozik gyógyszerészeti- és orvosi adatbázisok, valamint szakértői rendszerek fejlesztésével. Szolgáltatási palettánkhoz tartozik a gyógyszeradatbázisok fejlesztése, egyedülálló egészségügyi informatikai rendszerek, valamint orvosi programok értékesítése. Néhány szolgáltatásunk teljesen egyedülálló az orvos informatikai szegmensben

- vall magáról az MDD 2002 Kft. Az MDD vényíró például a cég szerint az egyik legsokoldalúbb, az Egészségbiztosítási Felügyelet által akkreditált magánorvosi és üzemorvosi szoftver. A társaság többségi tulajdonosa a Hepar Kft., amelyben pedig Szláviknak van 50 százalék feletti részesedése. Az MDD-nek 2019-ben 40,3 millió forintos bevétele volt, ami 8,2 millió forintos veszteséget termelt, míg a Hepar 18,5 millió forintos forgalma szinén minimális veszteséghez volt csak elég. Az orvos egyik könyvét korábban a Hepar adta ki.

Szintén veszteséges a Hepar által tulajdonolt MeDiRatio Kft., amelynek 2019-ben még egymillió forintos forgalma sem volt. Ez azonban 2020-ban a koronavírus-járvánnyal változhatott, hiszen a járvány új bevételi forrást jelentett a cégnek.

Vezető egészségügyi, informatikai és jogi szakértők bevonásával készítettük el a minden munkaadó számára hasznos NoCoVid eszközöket, melyek használatával minimálisra csökkenthetjük annak esélyét, hogy a cég dolgozói megfertőződjenek, hogy a fertőzést behozzák munkahelyükre, ahol az szóródhat, és akár az összes munkahelyre bejáró dolgozó karanténba kerülését és a cég leállását eredményezheti

- mutatja be szolgáltatását a MeDiRatio. Ez egy rizikófelmérő kérdőívet és egy oktatóanyagot jelent. A cégtől pedig reOpen COVID-19 antigén gyorstesztet is lehet már rendelni. A legkisebb rendelhető egység 25 darab (25-ös csomagolás), ami 37 500 forintba kerül.

Győrfi Pálról a hvg.hu írta meg februárban, hogy feleségével közös családi vállalkozást indított Panda Consulting Kft. néven, amely elsősorban oktatással fog foglalkozni, de bejegyzett tevékenységei között szerepel a reklámügynökségi munka és az előadó-művészet is.

Müller Cecília pedig korábban Nagyvenyim háziorvosa volt, de most már a férje a település háziorvosa. Az UNI-MED Bt. beltagja Zseli József, míg a kültag az országos tisztifőorvos. Stabil a társaság: 2019-ben 32,3 millió forintos bevétel mellett 9,1 millió forintos nyereséget tudnak felmutatni.

 

https://index.hu/techtud/2020/07/09/koronavirus_jarvany_magyar_fejlesztesu_gyogyszer_hatekony_terapia_kacskovics_imre/amp

Kacskovics barátunkról annyit kell tudni, hogy nemrég egyenesen gyilkosoknak nevezte az oltatlanokat, kimerítve ezzel a Btk szerinti "uszítás" bűntettét. Felfoghatatlan, mit meg nem engednek maguknak, mennyire biztonságban érzik magukat ! Ennek csak egy logikus magyarázata lehet:" KÉZ KEZET MOS! "  https://www.youtube.com/watch?v=_GNtScXNyWY 

Folyamatosan kampányol és rémhíreket terjeszt az oltatlanok halálozásáról, a gyerekek fertőződéséről,fokozva a pánikot,támogatva a kormányt a kényszerítésben. Ha beindul a "gyógyszerének" a gyártása, ő is milliárdokat tud majd fogni rajta !

Meddig engedjük még ezt a bűnbandát tevékenykedni, emberéleteken kereskedni, korrupcióval, bűncselekményekkel, sorozatos jogsértésekkel egészséges embereket és gyermekeket egy bizonytalan kimenetelű kísérletbe kényszeríteni, nem törődve azzal, hogy emberáldozatokat hagynak maguk után !? Ki és mikor fogja végre felelősségre vonni ezeket a se Istent,se embert nem ismerő szörnyetegeket ? 

https://index.hu/techtud/2020/03/17/magyar_gyogyszert_fejlesztenek_a_koronavirus_ellen/

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210819/megvan-a-gyogyszer-ami-szinte-teljesen-megallitja-a-koronavirus-szaporodasat-497200

JÓ BIZNISZ VOLT A LÉLEGEZTETŐGÉP BULI IS ! Naná, hogy a mi pénzünkből vándoroltak itt is zsebbe a milliárdok ! 

https://mfor.hu/cikkek/makro/vegelszamoljak-a-kormany-lelegeztetogep-beszerzesen-milliardokat-szakito-ceget.html

Végelszámolják a kormány lélegeztetőgép-beszerzésén milliárdokat szakító céget

A kormány lélegeztetőgép-bizniszének egyik legnagyobb nyertese volt a Fourcardinal Kft., amely 17 milliárd forintos beszerzést bonyolított, most azonban jogutód nélküli megszűnés mellett döntöttek.

Hamarosan nyoma sem maradhat a Fourcardinal Tanácsadó Kft.-nek, amely azzal vált országosan ismert céggé, hogy egy év alatt 216-szorosára növelte árbevételét annak is köszönhetően, hogy a Külügyminisztérium az egyik legnagyobb összegű szerződést kötötte a céggel a lélegeztetőgépek beszerzésére a koronavírus-járvány első hulláma idején.

A Fourcardinal Kft. ugyanis szeptember 1-je óta végelszámolás alatt van. A jogutód nélküli megszűnésről szintén szeptember 1-én döntött a társaság. Az eljárást Süli Kálmán végelszámoló vezeti, a céggel szembeni igényeket november 7-ig lehet benyújtani.

Lapunk írta meg júniusban, hogy a koronavírus-járvány hazai megjelenését követően nem telt el túl sok idő, amíg felismerte a kormány a külföldi aggasztó példákat látva, hogy fel kell töltenie a magyar készleteket lélegeztetőgépekből. A döntés folyományaként aztán mintegy 16 000 készülék porosodik a raktárakban, annak csupán töredékére, kevesebb mint 1600-ra volt összesen szükség a járvány legkritikusabb időszakában is. Jelenleg 81-en vannak lélegtetőgépen. A beszerzett mennyiség vitatott volt, ráadásul a külügy nagyon sokáig titkolta is a részleteket: ugyanúgy az egyes szerződések értékét, mint a megbízott cégek nevét. https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/15-milliardos-osztalekot-hozott-a-lelegeztetogep-biznisz-a-legnagyobb-magyar-beszerzonek.html

A 444.hu végül kikérte a Külügyminisztériumtól, hogy kitől és mennyiért vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárd forintért. Az egyik ilyen cég volt a Fourcardinal, amelytől összesen ezer darab lélegeztetőgépet vásárolt a kormány összesen 17 milliárd forintért, tehát darabonként 17 millió forintért. A cég értékesítési árbevételként tavaly az előző évinél 216-szor többet könyveltek el, 229 millió forint után 49,5 milliárd forint folyt be a cég kasszájába.

A bevételek és ráfordítások eredményeként már üzemi szinten is hatalmasat nőtt a Fourcardinal nyeresége, kicsivel több mint 17 milliárdot mutattak ki az előző évi majdnem 47 millió után. 

Ebből bőven futotta osztalékra is, 15,4 milliárd forint kifizetéséről döntöttek a tulajdonosok, Nagy Beatrix, valamint a Silk Road Fund Zrt. Előbbi a törzstőke 90 százalékát jegyzi, utóbbi a maradék 10-et. Ez alapján a kifizetett osztalék döntő része, 13,8 milliárd forint egyetlen magánszemélyhez került.

Róla egyébként azt írta a VálaszOnline, hogy a 2014-ben alapított Fourcardinal első ügyvezetője Szegi Ildikó volt, az ő lánya Nagy Beatrix. Szegi Ildikót Rahói Zsuzsanna "egyik bejáratott civil kapcsolataként" említi a lap, Rahói pedig Orbán Viktor főtanácsadója, aki a jelentősebb külföldi tárgyalásokon rendre ott ül a kormánydelegációban.

Szegi Ildikónak egyébként van egy fia is, mint arra felhívták a figyelmet, Nagy Hunor Szilárd, akinek nevéhez kötődik a Szegi Medical Center Kft. A céggel szintén leszerződött a külügy lélegeztetőgépek beszerzésére, a kontraktus értéke közel 400 millió forint volt. Tavaly végül 456 millió forintos forgalom mellett 67,4 millió foruntos nyereséget könyvelhettek el.

Szintén írtunk róla, hogy a Fourcardinal egyik tulajdonosa a SRF Silk Road Fund Holding Zrt. volt, amelynek vezérigazgatója Szeverényi Márk. Az SRF Silk Road Zrt. egyik alapítója Veréb Balázs ügyvéd mellett pedig nem volt más, mint a vakcinaszerződésekkel érintett cégeknél is felbukkanó Vámosi-Nagy Zsolt. 

ÉS ÍME AZ ÖSSZEFÜGGÉS A KÍNAI VAKCINÁKAT BESZERZŐ CÉGGEL :

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/kinai-vakcinaszerzodes-ugyanazok-jatszanak-itt-is-mint-a-lelegeztetogep-biznisznel.html

Kínai vakcinaszerződés: a lélegeztetőgép-biznisz főszereplőihez vezetnek a szálak

Ugyan a kínai vakcinaszerződésbe bevont közvetítőcég tulajdonosai nem tűnnek izgalmas figuráknak, az érintett társaságok alapításánál, tulajdonváltásainál közismertebb nevek tűnnek fel. A jelek arra engednek következtetni, hogy a Sinopharm-vakcinák beszerzését egy olyan cégre bízták, amelyben a lélegeztetőgép-bizniszből ismerős arcok bukkantak fel.

"A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket! "

- ezzel a kiírással osztotta meg és tette nyilvánossá az orosz és a kínai vakcinákra megkötött szerződéseket Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön kora este.

A dokumentumok alapján míg az orosz vakcinák beszerzése közvetítő beiktatása nélkül történik, addig a Sinopharm-vakcinák beszerzésére egy olyan társasággal állapodott meg a magyar állam, amelynek hátterével kapcsolatban nem túlzás a szövevényes jelzőt használni. A közvetítő beiktatása révén a kínai vakcinák jóval többe is kerülnek a magyar államnak, mint az orosz. Utóbbi dózisonként 9,95 dollár, míg a Sinopharmért 30 euró + 5 százalék áfát fizet az állam a Danubia Pharma Kft.-nek, mint a beszerzés lebonyolítójának. Jelenlegi árfolyamon átszámolva az orosz Szputyik V-ért 3059 forintot, a kínai vakcináért 11 540 forintot fizetünk.

A beszerzések teljes költsége így az orosz vakcina esetében - mivel egymillió ember beoltására elegendő adagot vásároltunk - 6,1 milliárd forint, a kínainál pedig 57,7 milliárd forint.

Utóbbi összeg a Danubia Pharma Kft.-nek kerül majd kiszámlázásra a teljesítés ütemében.

A kiválasztott közvetítő: offshore-kötődés, zűrös múlt

A Danubia Pharma Kft. egy 2009-ben alapított, gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó cég, amelyet 2020. november 27-én került új tulajdonoshoz, a Syntonite Med Zrt.-hez. Az eladó a százhalombattai Lachmann Norbert volt, aki 2013-tól kezdődően egyedüli tulajdonosa volt a cégnek. Előtte pár hónapig az Independent Pharma Invest volt 90 százalékban tulajdonos, mellette 10 százalékos részesedése volt Lachmann Norbertnek.

Városában, Százhalombattán Lachmannt leginkább patikusként ismerik, 2009-ben elnyerte az Egészségünkért Díjat is. A díjátadásról a Százhalombattai Hírtükör Online a következőképp számolt be:

"Szülei 1993-ban nyitották meg a Szent Ferenc Patikát a Pannónia Lakótelepen, Lachmann Norbert 2001 óta vezeti a gyógyszertárat az ott élők megelégedésére. Igaz, csak tizenöt éve működik városunk második patikája, de annyira beépült már tudatunkba, hogy nehéz lenne elképzelni nélküle. Számos beteg a rendelőintézetből egyenesen odaindul beváltani receptjeit. A díjazott magas szintű felkészültsége mellett folyamatosan képezi magát, és kitűnő kapcsolatokat alakított ki vásárlóival. A lachmann egyébként német kifejezés. Magyarul nevető, mosolygó embert jelent. Nomen est omen, tartja a közmondás, hiszen a fiatal, mindig vidám patikusnak mindenkihez van egy kedves, jó szava. „Nem szoktam hozzá az ünnepléshez – mondta a díjátadás percében. Csak köszönetet mondhatok mindazoknak, akik rám gondoltak, és igyekszem majd rászolgálni a bizalomra.”

Az ott élők beszámolói alapján az üzleti érzékére sem lehet panasz, napjainkban egy Tesla Model X-szel közlekedik. Az e-autó ára 40 millió forint körül mozog. Lachmann azonban nem csak az gyógyszeriparban tevékenykedik. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. eredményhirdetése alapján jogot szerzett trafiküzemeltetésre is Százhalombattán (a pdf 99. oldala).

Visszatérve a Danubia Pharma tulajdonosaira, a birminghami székhelyű Independent Pharma Invest mindössze pár hónapig birtokolta a céget, előtte alapításától kezdődően a Vanuatun bejegyzett Batavia Investment volt a tulajdonos.

Az interneten fellelhető adatbázisok és megjelent beszámolók alapján sem az Independent, sem pedig a Batavia nem érdektelen a mostani történet szempontjából. A Batavia Investment - alapításkor beadott cégbírósági dokumentumok szerint - helyi ügynöke a GT Group Limited, mely szintén a csendes-óceáni adóparadicsomba, Vanuatuba van bejegyezve. Utóbbi cég a világ egyik legnagyobb offshore-királya, Geoffry Taylor cége. Az "üzletember" számos ügylet hátterében jelen volt, neve felmerül Oroszország legnagyobb adócsalásánál, de az Észak-Koreából Iránba irányuló fegyverszállítmányokhoz is köze volt a hírek szerint.

Az Independent Pharma Invest megnevezett tulajdonosai a cégnyilvántartás szerint pedig két magánszemély, Szeverényi Márk és Vámosi Béla, akik nevét érdemes lesz a későbbiekre tekintettel megjegyezni.

De a Danubia Pharma Kft. múltja után térjünk vissza a jelenlegi tulajdonosához, a Syntonite Med Zrt.-hez, melyről csak annyit lehet a cégpapírok révén tudni, hogy vezérigazgatója ugyanaz a Tuza Máté, aki a Danubia Pharmát is vezeti. Zártkörű részvénytársaság lévén a részvényesek nevét nem tüntették fel a cégkivonatban, ám a cégbírósághoz benyújtott papírok sokkal informatívabbak. A Syntonite Med egy egészen friss alapítású cég: 2020. november 24-én hozták létre, a cégbíróság pedig három nappal később már be is jegyezte. Pont ugyanazon a napon, amikor a Zrt. megszerezte a Danubia Pharma 100 százalékos tulajdonrészét.

A Syntonite Med-et két magánszemély alapította, a budapesti Gergely Csaba Mátyás, valamint egy dunakeszi lakos, Kovács József. Utóbbi lakcíme alapján nagyjából 3 utcányira, 1-1,5 kilométerre lakik a külgazdasági és külügyminisztertől, Szijjártó Pétertől.

Bár nem túl nagy múltra visszatekintő vállalkozásról van szó, bő két hónappal az alapítása után változás történt a tulajdonosi szerkezetében.

2021. február 5-én, tehát pont egy héttel a kínai vakcinaszerződés aláírása után Kovács József kiszállt a cégből, tulajdonrészét pedig Tuza Máténak adta át. Így jelenleg Gergely Csaba Mátyás és Tuza Máté fele-fele részben birtokolják a Danubia Pharma mögött álló Syntonite Med Zrt.-t.

Egykori üzletfeleinek tájékoztatása szerint Tuza Máté korábban jelzáloghiteleket közvetített az Unicredit Bankba. Ráadásul a cégvezetéssel járó feladatok sem túl ismeretlenek számára, az Opten adatbázisa szerint ugyanis jelenleg is tulajdonosa és vezetője a Hampton Kft.-nek - melynek profiljába beleillik a pénzügyi tevékenység.

Messze érnek a szálak

Bár a kínai vakcinaszerződésben érintett cég vezetői és tulajdonosi háttere alapján nem rajzolódik ki semmiféle figyelemfelkeltő kötődés a Nemzeti Együttműködés Rendszerén belül, és politikusokhoz fűződő szálak sem látszódnak kirajzolódni, az alapításban és tulajdonosváltásokban résztvevő személyek kapcsolati hálója már sokkal árulkodóbb.

A Syntonite Med Zrt. cégbejegyzésével kapcsolatos eljárásokban Kovalenko Marianna, egyéni ügyvédet bízta meg az egyik alapító, Kovács József. Ám nem ő volt az egyedüli, aki az alapítással járó feladatokat intézte: a cégbírósági adatok szerint az ilyenkor fizetendő illetéket - ami 50 ezer forint volt - egy negyedik személy fizette: dr. Vámosi-Nagy Zsolt. Pár hónappal később, Tuza Máté tulajdonszerzésének ügyeit viszont már egyedül Kovalenko Marianna intézte és utalt el minden ilyenkor felmerülő összeget a Magyar Államkincstár felé, emellett a Danubia Pharma megszerzését is ő bonyolította le.

Most fókuszáljunk akkor az eddig említett, történetünk szempontjából fontos személyekre:

Kovalenko Marianna, ügyvéd,
Lachmann Norbert, patikus,
Szeverényi Márk, gyógyszerkereskedő,
Vámosi Béla, ügyvéd,
és dr. Vámosi-Nagy Zsolt, ügyvéd.

Innentől kezdve pedig már nem kell túl nagy erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy megtaláljuk az imént felsorolt személyek kapcsolódási pontját. Azt a történetet, amelyben egyszerre mindannyian részt vesznek: ez pedig a Qpharma Invest Zrt. és leánycége, a Q Pharma Kft..

A QPharma Invest Zrt. egy 2016 őszén alapított, gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó társaság, egyetlen leánycége a Q Pharma Kft. A cégbírósági papírok alapján a QPharma Invest Zrt. életében is változás történt, 2021. február 16-án. Az egyik részvényes lemondott részesedéséről és tisztségéről, helyére pedig új személy lépett: a Danubia Pharma korábbi tulajdonosát, Lachmann Norbertet váltotta az a Vámosi-Nagy Zsolt, aki a Snytonite Med Zrt. alapításakor az illetéket elutalta. A lemondáshoz és a tisztség elfogadásához szükséges papírokat Lachmann és Vámosi-Nagy esetében is Kovalenko Marianna jegyezte ellen. Vámosi-Nagy mellett még két részvényes van: a történetünk szempontjából most kevésbé lényeges személyek, a mezőkocsonyai Orosházi Ivett Éva, valamint Vámosi Róbert. A Zrt. vezető tisztségviselői között pedig megtaláljuk a gyógyszerkereskedő Szeverényi Márkot és azt a Vámosi Bélát, aki egy ideig a Danubia Pharmát tulajdonló brit Independent Pharma Invest alapítója. Ám nemcsak a személyeket illetően van átfedés a kínai vakcinaszerződést megszerző Danubia Pharma és a Q Pharma Kft. között.

A két cégnek éveken keresztül ugyanazon a címen volt bejegyezve a debreceni fióktelepe. A Q Pharmának ez még most is megvan, a Danubia Pharma viszont Tuza Máté megjelenésével megszüntette ezt a fióktelepet.

Ebből kiindulva könnyedén következtethetünk arra, hogy az összefonódásokat, a két cég és tulajdonosai közötti szorosabb kapcsolatot szerették volna ezzel a lépéssel elfedni. Mivel zömében zártkörű részvénytársaságok szerepelnek tulajdonosként a történetben, nem egyértelmű és nyilvános a részvényesek kiléte - annak nehezebb utána járni.

Miért érdekes a QPharma Invest Zrt. és annak leánycége a Q Pharma Kft?

A cégek, illetve egyik vezetőjük neve, elsőként talán akkor került be a köztudatba, amikor Hadházy Ákos parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a Szeverényi-társaságoknak nagytarcsai inkubátorháza EU-s forrásokból épült, és egy ideig úgy tűnt, hogy a Q Pharma tápszergyárat, mikrobiológiai labort és csomagolóüzemet is létesít Bicskén uniós pénz segítségével. Legutóbb pedig a lélegeztetőgép-biznisz kapcsán merült fel Szeverényi Márk neve újra.

Szeverényi ugyanis annak a 2020. áprilisában alapított SRF Silk Road Fund Zrt.-nek a vezérigazgatója is egyben, amely ezzel egyidőben résztulajdonosa lett a Fourcardinal Tanácsadó Kft.-nek. Ez azon cégek egyike volt, mellyel a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződést kötött a lélegeztetőgépek beszerzésére. A 444 cikke szerint az 1000 darabos beszerzésre szóló kontraktus értéke 17 milliárd forint volt, vagyis gépenként 17 millió forint.

Az SRF Silk Road Zrt. egyik alapítója Veréb Balázs ügyvéd mellett pedig nem volt más, mint a vakcinaszerződésekkel érintett cégeknél is felbukkanó Vámosi-Nagy Zsolt. Itt érdemes kitérni arra az információra is, hogy Veréb Balázs IV. rendű vádlott egy nagyobb vesztegetési bűnügyben is.

A szálak még messzebbre vezetnek

De kanyarodjunk vissza Szeverényi Márkhoz! A testvére Szeverényi Ivonn Ildikó, akit Áder János a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezett ki még 2020. júliusában. A valaszonline-t a tárca sajtóosztálya arról tájékoztatta korábban, hogy a nagykövet Budapestről végzett feladata „az innovatív termékeket és szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra jutásának segítése”.

Még érdekesebbé válik a történet, ha megjegyezzük, hogy a diplomata férje nem más, mint Szabó László volt külügyminiszter-helyettes és amerikai nagykövet, jelenleg a kormánypárti sajtótermékek kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatója. A lap arra is felhívta a figyelmet, miszerint talán csak véletlen egybeesésről van szó, de Szabó 2020 áprilisában, a lélegeztető-beszerzések kellős közepén hagyta hátra a washingtoni missziót, kilépve a külügy kötelékéből. Az indok: „elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából”. Sógora, Szeverényi Márk pedig pont ezzel egyidőben kötötte meg a 17 milliárdos lélegeztetőgép-szerződést a külüggyel. 

Mfor-vélemény
Összefoglalva bár a kínai vakcinaszerződés mögött álló cég végső tulajdonosai, Tuza Máté és Gergely Csaba Mátyás teljesen ismeretlen személyeknek tűnnek - legalábbis semmilyen céges és internetes adatbázisban nem találtunk részletesebb információkat róluk a cikkben taglaltaknál -, a cégek előélete, a tulajdonosváltásokban szerepet játszó személyek és a tranzakciók időzítése alapján lehet kapcsolatot találni a mostani szerződéssel kedvezményezett kör és a lélegeztetőgép-bizniszben sikeres szereplők között. Amellett, hogy egyazon címen működtek fióktelepek, a lélegeztetőgép-bizniszben és a vakcinaszerződéseknél is ugyanazon személyek, ügyvédek bukkannak fel. Az egyes tulajdonosváltások időzítése is figyelemfelkeltő, hiszen feltűnő módon a kínai vakcinaszerződést megelőző időszakban, illetve azt követően zajlottak le ezek az üzletrész-átadások, melyek során háttérbe vonultak a lélegeztetőgép-bizniszhez különböző szinteken köthető személyek.

..........................................

Saját vélemény: Miért engedtek olyan génterápiás gyógyszereket "vakcinának" nevezve felhasználni, amikről eleve tudták, hogy NEM VÉDENEK MEG A FERTŐZŐDÉS ELLEN, csak "nem lesz súlyos beteg" aki megkapja ? Ezt hivatalosan "szivárgó oltásnak" nevezik ! Ilyet pedig tilos használni ! Mert nem vet véget a járványnak, de emellett ezek provokálták a vírus-mutációk kialakulását! Ráadásul egy olyan tüskefehérje "ellen" adják, ami egy soha nem létezett vírus része, hiszen egy számítógépes szimulációval adták meg a feltételezett fehérjesorrendet ! És erről a tüskefehérjéről már májusban kiderült, hogy önmagában is képes megbetegedést okozni, ugyanis ez egy toxikus fehérje ! és most ezt termeltetik az oltottak szervezetében, "védőoltás" - nak nevezve, holott köze nincs az immunitáshoz, fertőzéstől való védelemhez ?  https://index.hu/techtud/egeszseg/2021/05/02/koronavirus-jarvany-tuskefeherje-citokinvihar-kiserleti-eger-gyulladas/

 

 

 

 

 

 

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>