Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kardot rántanak a NER „lovagok”?

Ha a pénz fogyik, a szövetség rogyik...

article preview

    A kedvcsináló mondatban nem azért fogalmaztunk hibásan, mert a helytelen szóhasználat híveivé váltunk, hanem mert a téma tartalmának közügyi szempontból vett helytelenességére szeretnénk utalni. Bár a történet helyi jellegű, de a folyamat rövidesen akár országossá válhat. A kiinduló példához a magukat viccesen szigetországnak nevező XXI. kerületbe, azaz Csepelre kell látogatnunk.

 

 
    Az itt élőknek már régóta feltűnt, és pletyka szinten terjedt, hogy a kerület hajdani vezetője a több kiemelkedő cím mellett „élsportolóként” ismert Németh Szilárd, és valamikori barátja és helyettese, a most polgármester Borbély Lénárd között már nem mondható harmonikusnak a kapcsolat. Az egymásra vicsorgáson, és a kardmarkoláson túl immár pengeváltás is történt, ahol jelenleg a mostani polgármester látszik alul maradni. A rezsibiztos egy „elegáns” mozdulattal ugyanis kihúzta a szőnyeget, vagyis a párttámogatást a városvezető alól, és a helyi fidesz szervezet megszüntetésével, valamint a hozzá hű képviselők szabotázsnak beillő szavazásával lényegében anyagi szempontból ellehetetlenítette a kerület jövő évi működtetését, amennyiben a Borbély féle vezetés marad. Nem tudni biztosan, hogy erre a lépésre azért szánta volna el magát, mert már ő maga is megelégelte a kerület szakmaiatlan, hanyag irányítását, amely nyomon követhető a minősíthetetlen kerületi utak állapotán, a zöldterület felszámoló „kertészeti” munkálatokon,  a túlárazott kivitelezési költségeken, vagy az idén a nagy károkat okozó és a további nyitvatartást lehetetlenné tevő Dr. K. Edit „igazgatása” alá tartozó strandvezetés ámokfutásán-hogy csak néhány szembetűnő problémát soroljunk fel, vagy más oka van. Ténylegesen ezek a tények késztették beavatkozásra a fidesz alelnökét, és a rendbevágás célja vezérli, avagy a 24.hu cikkében bemutatott helyzet áll fenn, vagyis a központi pénzleosztások elapadása miatt a „lovagoknak” saját erdőikben kell zsákmány után kutatniuk?
 
    Ha, és amennyiben ez utóbbi a valós ok, akkor könnyen kikövetkeztethető, hogy a mindinkább fogyatkozó javak a potenciális zsákmányolók között mind több összeütközést fog eredményezni. Az összeütközések megindíthatják az oligarcha dominóinak felborulását, és ki tudja, milyen -a köz számára- eddig rejtett ügyek ( bűntények ) kerülnek napvilágra! Ebben az esetben viszont kérdés, hogy a rendőrség alacsonyabb beosztású tisztjei rendelkeznek-e majd olyan hivatástudattal, bátorsággal, hogy bűnüldöző hivatásuk előbbre kerül a félelmeiknél, és ha úgy adódik, akár az érintettséggel alaposan vádolhatóvá váló feletteseiket, és akár a politikai életben hírhedté vált keresztapákat is le merik majd tartóztatni? Persze ennek akkor lesz értelme, ha az oligarcha alá besorolt ügyészség, és bíróság helyébe valóban független szervek lépnek tiszta múltú jogászokkal -úgy mint társadalmi bíróság, és ügyészség...
 
    Az első komolyabb repedések minden esetre már láthatóvá váltak a Duna övezte budapesti kerületben, mi adófizető, elszenvedők, pedig hamarosan szembesülünk vele, hogy számunkra is eljön a tettek ideje, amikor nem ijedten kell megbújnunk, hanem össztársadalmi szinten szerveződve kezünkbe kell vennünk az ügyeink intézését. Vajon felkészültek vagyunk már erre?
 
 
 
 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>