Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még békés forradalmi hangulat

Tanárok, diákok az utcán, de értik-e, hogy valójában a rendszer a problémáik igazi oka?

article preview

     Több tízezres tömeg tüntetett október 23-án a fővárosban, amelyhez vidéki események is kapcsolódtak. A szakszervezetek is aktivizálódni látszanak. A kormány sunyin bujkál, Orbán már csak a messzi távolban mert motyogni valamit, és Pintér Sándor nevű fő maffiavezére sem tud mit kezdeni a frissen hozzá csapott oktatási tárcával. Az utcán egyre nő a tömeg, a diákok garantálják a dinamizmust, az oktatás elesni látszik, de vajon nem megint csak valamilyen következmény miatt háborodtak fel az emberek?

 

 

     A szülők szempontjából elfogadhatatlan, hogy gyermekeik tanítását is a süllyesztőbe akarja pöckölni a rezsim, amely az anyagi csőd szélén billegve megpróbálna minden kötelezettségétől szabadulni. Hideg tantermek, lassan gyermekmegőrzőként sem működőképes iskolák, szakemberhiány, alkalmatlan tananyagok, osztálypénzekből fedezett intézményfenntartás.diakok-demonstracio.jpg Nagyjából erre a szintre amortizálódott az oktatás is a „kormányzat” felelőtlen, és trehány tevékenysége miatt. Az aprópénzért szavazóként és támogatóként megvásárolt nyugdíjasok szembesülni kénytelenek azzal a ténnyel, hogy unokáik kárára támogatták pénzadóikat, akik a szétbomló gazdaság eredményeként előbb-utóbb feléjük is elzárják a nyugdíjcsapokat. A rezsim bűnei miatt összeomló szociális, és állami rendszerek maguk alá temetik az összes korosztályt, és az összes gazdasági résztvevőt, amelybe a hazai munkáltatók, és munkavállalók is tartoznak. Tüntetések követhetik egymást, több tíz-, vagy százezres tömegekkel, és még ha a mögöttük settenkedő liberális erők támogatása révén több hír is kikerül róluk, mint a rendszerváltás kapcsán 2021-ben lezajlott tüntetésekről, eredményt, tartós változást még akkor sem tudnak elérni, ha az egyik leghatásosabb eszközhöz nyúlnak, vagyis a teljes munkabeszüntetéshez.

 

 

     Az oktatást is elérő problémahalmaz, ugyanis nem pusztán kormányzati, hanem alapvetően politikai rendszer szintű. oktatas-iskola.jpgA közvetettnek nevezett demokrácia –amely történetesen persze semmiképp sem demokrácia, hanem egy központi hatalmi struktúra- több-párt rendszere magánhatalmi irányítás alatt nem köteles, és nem is akar szóba állni az alattvalókkal. Legyenek ők a jövő generációi, vagy a jövő generációinak szellemi felkészülést nyújtó szakemberek. A globális hatalom, és annak itthon kormányként ismert fiókszervezete számára nincs szükség általános tudással bíró alattvalókra, mert az általuk elvárt, és már alakítás alatt álló világrendben a tudás csak szűk körben lesz szükséges, és csak a hozzájuk tökéletesen lojális kiszolgálók számára elérhető.

 

 

     Mindezek ismeretében talán nem kell részletezni, hogy a rendszer gyökeres megváltoztatása, és a valódi közvetlen közhatalom által vezérelt állam létrejötte nélkül az oktatásban sem lesz, mert nem is lehet hosszan tartó pozitív változást elérni, de a tüntetések eljuthatnak egy olyan pontig, amikor megjelenik az erőszak, amely viszont a rezsim számára az egyedüli menekülési lehetőség.

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>