Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Moslék nélkül nincs malac

Malacok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válaszszatok!

article preview

   Rögtön az elején elnézést kérek Petőfi Sándortól, és a költészet szerelmeseitől, a szatirikus bevezető véletlenül sem a költő, vagy az általa képviselt eszmék, hanem a szabadság, és függetlenség ma is aktuális témája felé törekvő, de eltévedt emberek gondolkodásának, irányultságának a karikatúrázására szolgált!


   Az Agenda 30 felé haladó világ rémképe, és a nemzetközi, valamint a hazai történések begyorsulni látszó folyamata különösen azok körében okoz enyhe pánik hangulatot, akik bizonyos hírek, információk birtokában úgy vélik, a tettek már most is elkéstek, ha a társadalomra káros eseményeknek megálljt akarunk parancsolni. Különböző felhívások, megoldási képletek jelennek meg, és a kellő előrelátás, a pontos képalkotás, a hiányos, vagy sokszor téves információkkal rendelkezők számára a következetlen kapkodást, a sodródást, majd a csalódottságot, és a reményvesztést okozzák. Az azonnal tenni akarók akár még bizonyított hazugságokat is igaznak könyvelnek el, csak azért, hogy vélt megoldással élhessenek egy utcai tüntetés során. Vannak, akik a gyors megoldást valamit támogató aláírások leadásában látják. Ismét mások a társadalomból kikapcsolódó önfenntartást hiszik az egyedüli, és célravezető lehetőségnek.
Ezek a hiedelmek, viszont csak akkor merülhetnek fel komoly szándékként, ha valakinek nincsenek kellően megalapozott információi, hogy hogyan, mi által, milyen módszerrel, és milyen eszközökkel tartja fenn magát a globális hatalom, illetve annak magyarországi helytartósága. Amint valakinek erről letisztult kép áll a rendelkezésére, már is határozottan látja, hogy az említett módszerek bizonyos személyeknek, vagy csoportoknak átmeneti figyelem felhívásra alkalmasak ugyan, de azon kívül fölösleges idő, és energiapazarlások.


   A rendszerváltás kétféle képen valósul meg: vagy hatalmi szándékkal létrehozva viszonylag gyorsan, de a társadalom számára semmilyen minőségi felemelkedést nem biztosítva, vagy alulról szerveződve a tudatosuláson, a korszellem váltáson keresztül lassabban, ám a társadalom számára bőséges pozitív eredményeket hozva. Szatirikus példánkkal élve: moslékot fogyasztva malacok maradunk, megtermelve, előállítva a hozzávalókat, megterítve az asztalt jó ételekkel, pedig emberré válunk. A tudatosulás nem csak helyes, hiteles, és pontos információ szerzés, illetve lényeges, a mindennapjainkhoz szükséges tudásanyag elsajátítása, hanem az életünket, a viselkedésünket, a hozzáállásunkat is befolyásoló szemléletmód, ha úgy tetszik: korszellem váltás.


   Figyelembe véve, hogy a választható eredmények, életkörülmények között mekkora, és milyen a különbség, nem lehet kérdéses, hogy változásunk elindítása, embertársaink szemfelnyitása, és segítése szó szerint élet és halál kérdés. A biztos eredményhez nem lehetünk hitetlenek, kapkodók, megtévedők, és pánikba esettek, annál is inkább nem, mert tudjuk, hogy ezek vezetik a bajban lévő embert a bajból a katasztrófába. Önuralommal, következetességgel, folyamatos felkészüléssel, majd ennek eredményeként a bajtársi kapcsolatokkal, szövetséggel alkalmassá válunk a passzív ellenállással, aktív önigazgatással, saját törvényalkotással és érvényesítéssel, jogaink megélésével, megvédésével, és gyakorlásával, saját független államunkban a szabad, emberi, tisztességes, és minőségi életünk kialakítására és fenntartására.


Emberek leszünk, nem malacok, nem is kérdés, mit válaszszatok!


Fáber Károly
 

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>