Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs megállás!

A mi küldetésünk nem április 3-ig tart!

Felhívás

article preview

    Tisztelettel szólítom meg most azokat, akik a jogtalan megkülönböztetés ellenzői, s jelen civilek egyesített budapesti demonstrációját alapvetően azért szerveztük, mert abban látjuk a jövő zálogát, hogy az ország minden pontján, településén szerveződjenek olyan közösségek, melyek egymást támogatják. Amikor a társadalom fele belenyugszik, vagy aktívan támogatja, hogy a társadalom másik felét kirekesszék, akkor csak ezek az élő közösségek segíthetnek.

 

     E „magocskák” egy emberibb jövő „magyar” társadalmának mintáit szeretnék jelenteni. Január 15-én még csak 15 nagyváros ment Budapestre, hogy hívjon mindenkit erre a feladatra. Az volt az első lépés. Most a másodiknál tartunk. Tanulni akaró, látást kereső, egymást ebben támogató közösségeket kell létrehozni. Miért? Azért, mert, ha majd tenni kell, akkor ne véletlen összeverődő tömeg csapódjon össze, hanem egymást ismerő, s egymást támogató baráti társaságok. Emlékezzetek vissza, hogy mit is kértünk tőletek!

 

     Mindenki gondolja végig, hogy ő személy szerint mit tehet a mostani helyzetben! Ne mástól várja a megoldást, hanem ő maga tegye meg az első lépést! Minden mag, abból indul ki, hogy 2 ember összebeszél, s hívnak egy harmadikat, akinek szintén van olyan társa, aki hasonlóan gondolkodik, s így lehetünk egyre többen.

 

     Kérjük, hogy azok a települések, ahol már van 10 ember, akik egy kis közösséget alkotnak, vegye fel velünk a kapcsolatot, s jelezzen, mert segítséget szeretnénk adni arra, hogy hogyan tovább, mi a következő lépésünk! Mi egyet biztosan tudunk: mi nem április 3-ra tervezünk. Mi tudjuk, hogy nem fog semmi megoldódni április 3-án. Sőt, amíg nincsenek személyes kapcsolatokon alapuló közösségek, addig minden más is, pl. nemzetgyűlés, kudarcra van ítélve. Mi nem fogunk semmit csalódottan feladni április 3-án, mert mi tudjuk, hogy a feladatunk addig szól, amíg mi magunk meg nem szervezünk annyi kis magocskát, amely eléri azt az erőt, hogy esélyünk legyen egy jobb jövőkép megalkotására. Ezt pedig nem másoktól, politikusoktól, hangadóktól várjuk, hanem a saját példánk, s hitelességünk által, másokkal együtt gondolkodva szeretnénk elérni.

 

    Bár az idő sürget, de valódi közösségek megteremtése által vezet az út egy szebb, élhető jövő felé. ( akik ehhez segítséget szeretnének, a fb-on kereshetik: Skaliczki Juditot, Tóth-Beeri Szilviát, Takács Ferencet is )

 

Tóth Zsuzsánna Márta

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>