Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parádé a penge élén?

A gyevi bírónak ezres tömeg tapsikolt, az ország recesszióban, a homoszexuális jogokért több tízezren parádéztak, közben még az emberi jogaink sincsenek rendben. Az egyszerű ember az égnek emeli a karjait, és már maga sem tudja, mit kap föntről... Talán áldást, vagy valami más pottyan a képébe?

article preview

     A tusványosi beszéd bemutatta, hogyan gondolkodik a Magyarország Zrt igazgatója azokról, akik az életben maradásuk miatt aggódnak. Kinyilvánította, hogy szerinte mi a közeljövő, aminek szomorú történései bekövetkezéséért persze mindenkit felelősség terhel, csak épp őket nem, és előadta, mit látnának megoldásként.

     Aki érti ennek a személynek a mondanivalóját, és persze államvezetés, állami működés, köz-gazdaság szinten tud előrelátóan gondolkodni három gyanúja azonnal beigazolódhat:
-a "főnöknek" és kiszolgálóinak  fogalma sincs a hazai realitásról,
-abszolút függésben akarja tudni az alattvalóit,
-aki az életével kezdeni akar még valamit, az vagy azonnal szövetkezik az elzavarásukra, vagy összecsomagol, és elmenekül innen.
 
     A felhozott kibúvó keresések, úgy mint energia válság, háború a szomszédban, vagy nemzetközi infláció egy stabil gazdaságú ország számára nem jelenti a lakosság koldusbotra jutását, éhezését, fagyoskodását. Ez csak olyan országban fordul elő, ahol a hitelminősítők a közös felettesükkel együttműködő helytartóság védelme érdekében a rabszolgagazdaság további fenntarthatósága, és feszítése megvalósításához adnak közepes minősítést. A Zrt helyi igazgatósága a valós helyzetünket tekintve viszont csak verbális eredményeket produkált. Az elemzőknek elérhetővé tett, az itteni gyarmatosító cégek, és az EU pénzek mosására használt baráti cégek által generált, és erősen kozmetikázott statisztikákkal a GDP értelmezhető százalékra emelkedik, és ezért megkapják a közepes BBB minősítést, amivel a felületes közvéleményt lecsillapíthatják. Sehol sem látható a száraz adatok között azonban az ország reális termelő, szolgáltató kapacitása, amely, ha lenne ilyen minősítési kategória, talán valahol a ZZZ körül mozogna. Nem csak önálló energia ellátásra képtelenek vagyunk, hanem olyan alapvető élelmiszerekben is kiszolgáltatottá váltunk, mint a burgonya, kukorica, cukor, tej, hús, vagy hamarosan az ivóvíz (?). A magyarországi munkavállalók többsége adósrabszolgaként kénytelen harmadik világbeli fizetésekért napi 12-16 órákat dolgozni, a megtakarításokat elinflálták, a kis-, és középvállalkozásokat épp most készülnek megsemmisíteni. Ennyit a gazdasági nyomorról!
 
    A pandémia időszakában világossá vált, hogy jogok szempontjából is kritikán aluli a helyzet. Alapvető emberi jogokat vesznek semmibe, a hírközlés irreális, és arra alkalmas, hogy nagyjából a médiumoknál dolgozókat örökre el kellene tiltani a foglalkozásuktól, hogy még akkor a közveszély okozásában való részvételük miatt fennálló büntetőjogi felelősségükről ne is beszéljünk! Ugyan akkor e súlyos helyzetben a bíróságnak nevezett intézmények dolgozói elkövetőnek minősítve az emberi jogaik, és az egészségük védelmében fellépő pár száz, pár ezer embert, a jogokkal körülbástyázott védekezésükre fittyet hányva, diktatórikus rendelkezésekre hivatkozva súlyos pénzbírságot, elzárást ítélnek. Közben mit lát az egyszerű halandó? Míg az emberi jogok, az egészséges életünk védelme miatt jó, ha pár ezren mozdultak meg, a homoszexuális házasodás joga miatt harmincvalahány ezren. Pestiesen szólva: hát mi a mennykő van veletek emberek?
 
     Nyár van. Aszály, de legalább meleg. Most nem kell fűteni, néhány gyümölcs is akad a fákon, hogy enyhítse a nagy melegben csekélyebb étvágyunkat, „de látod amott a téli világot?”
    Tücskök vagyunk? Csak azért érdemes ezt megkérdezni, mert a pénzeinket szorgalmasan begyűjtő hangyák nem fognak ám beengedni milliós bevételeikkel zsírosan fenntartott rezidenciáikra, hiába is kérnénk! Szólnak inkább majd az elefántnak, hogy ugyan taposson már ránk, ha túl sokat hegedülünk.
    Tegyük hát le a Stradivarit, lehet hamarosan  másról lesz már itt nagyba’ szó!
 
 
 
 
 
 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>