Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Totális állam a Covidhelyzet végterméke

A régi kód egyre kiterjedtebben működik: pénzt, hatalmat!

article preview

A közösségi oldalon ma ez jelent meg: „a Covid elleni harccal kezdődött, hogy megvédjék az embereket, és az emberek elleni harccá vált, hogy megvédjék a járványhelyzetet". A vírushelyzet valójában a félelemre programozás, amelynek árnyékában átalakíthatják a világot az emberek körül, miközben ők csak a félelmük középpontjába állított állítólagos járványra koncentrálnak. Olyan ez, mint egy bűvésztrükk, csakhogy itt nem taps lesz majd a végén...

 

A nemzetközi gazdasági válságon a világ, ugyan lassan átjutott, de Magyarország a mindenkori felelőtlen, kontroll, és szankcionálás nélkül működő, a globális hatalom, és az önös érdekek kiszolgálását teljesítő itteni kormányok gazdasági és politikai ámokfutásának köszönhetően különösen mély pontra jutott. Bár az erősen kozmetikázott statisztikai mutatók a gyarmati világot idéző, idegen dominenciájú, és a hazai kormánypártok körüli cégek gazdasági tevékenysége által még pozitív tartományba húzhatók, a nem politikai kötődésű vállalkozások az ellenséges „állami” hozzáállás következtében, azonban borotvaélen táncolnak. Ellehetetlenítő, szakmaiatlan, ésszerűtlen rendeletek, szabályozások, állandóan változó, szinte követhetetlen adózási szabályok, és feltételek, fenyegető, és ellenséges hatóságok szorításában fuldokolnak a gazdálkodók, a vállalkozók. A munkavállalók jövedelmi helyzete a szakember-, a munkaerőhiány miatt némiképp javult, de e javulás megállítására a kormányzat máris gondoskodik a munkabérek letörésére alkalmas külföldi olcsó munkaerő behozataláról. Ebben a helyzetben, és környezetben a magyar gazdaság hazai résztvevőkkel működő termelő képessége nyilván valóan nem véletlenül az ország önellátó képességét sem éri el. A problémákat még folytathatnánk a külföldről beszerzett alapanyagok, alkatrészek, termények árbizonytalanságával, ami a fizetőeszközünk vészes gyengeségéből adódik, vagy a hazai termelők külföldi konkurenciákkal szembeni védelmének hiányával.

 

Ez az állapot előre vetíti az államvezetés pazarló, ésszerűtlen, dokumentációval  ugyan fedett de mégis gazdasági bűncselekményeket megvalósító működtetése miatt bekövetkező súlyos eladósodást, és államcsőd közeli állapotot. A politika ezen a szinten csak akkor talál menekülési utat a benne résztvevőknek, ha valamiképp a társadalmat betaszítja az abszolút hatalom, azaz a totális állam keretei közé. Miután a köztársaság, és a demokratikus berendezkedés a valóságban csak egy szó az egyébként is érvénytelen alaptörvényben, miután a négy hatalmi ágból már csak a fegyveres erők teljes direkt irányítása maradt már csak ki, nem kérdés, hogy a hierarchia tetején tenyészők bármit is megtehetnek nem csak felelősségre vonás, és büntetés nélkül, hanem még az átprogramozott tudatú, és egymással is ellenséges társadalmi csoportok némelyikének támogatásával is.

 

A Covid helyzet Magyarországon így megmentőként érkezett a totális államot magának kiépítő kormányzatként ismert helytartói hatalom számára. A kitalált egészségügyi vészhelyzetre való hivatkozással tiltakozás nélkül módosíthatja igényei szerint a törvényeket, a szabályokat, rendeletekkel közvetlenül irányíthatja a társadalmat, az egzisztenciális, és karrier zsarolással hűséges szolgálatra kötelezheti a jogi, a média, a rendvédelmi dolgozókat. Az államból nemzetközi tőzsdei céggé válást követően nyíltan kivonulhat, és felszámolhatja az alapvető állami funkciókat, magánosításba taszítva az oktatást, az egészségügyet. A kísérleti, és ellenőrizetlen „oltó anyagokkal” csökkentheti az egészségügyi, nyugdíj, vagy szociális ellátásra szorulók, jogosultak számát, az oktatás ellehetetlenítésével létrehozhatja az ismerethiányos, buta társadalmat.

 

Talán nem csak egy összeesküvés elmélet, hogy mindezek tudatában feltételezzük, a hatalom kizárólagos birtoklásának folyamata zajlik...

Talán emlékszik még valaki, mi is a jogunk, és a kötelességünk ilyenkor...

 

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>