Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utcára vonulni rég nem elég!

Demonstrációk, tiltakozások, hídlezárások. Van-e értelme biodíszletté válni?

article preview

    Mindannyian tudjuk, hogy nap, mint nap jönnek újabb hírek, újabb rendelkezések, amire az alattvalók vagy a fejüket fogják, vagy épp az öklüket egy kiadós asztalba csapás után. Vajon fogják-e még ésszel, hogy mi, és miért történik, vagy fog történni velük?

 
 
    Vannak, akik tehetetlenségükben, és más eszközt nem ismervén az utcára mennek, demonstrálnak, kétségbeesve abban reménykednek, hogy majd annyian lesznek, amekkora tömeg visszariasztja az uralkodó réteget a további garázdálkodástól. Vannak, akik családostól felszámolják az életüket, és valami jobban reménykedve más országba költöznek. Mások rémülten keresik a kibúvókat a hatalom hurkaiból, értékes időt pazarolva arra, hogy az épp soron következő arcon csapást kevésbé fájdalmas módon megúszhassák. A folyó viszont mind gyorsabban apad, és nem csak az aszály miatt. A helyzet mind rosszabbá válik, de nem azért, mert x, y a miniszterelnökként ismert személy, vagy mert az a, b, c párt van hatalmon!     A helyzet azért romlik, mert a nemzet egysége helyett egymással egyezni nem akaró lakossággá csökevényesedett az ország népe, amely nincs tisztában sem a jogosultságaival, sem a lehetőségeivel, hanyagul veszni hagyta a köztulajdonát, és a szuverenitását. A hatalom elengedése elveszejtette a hajdani magyar államot, és megszűntette az országot. A folyamat tökéletesen illik a globális irányszabásba, de ezzel arányosan mindinkább ember, és életellenes lesz. A megbomlott köztudat alkalmatlan a hatékony társadalmi létre, és az ezt kialakítani, és fenntartani képes közakarat érvényesítésére. A megoldást áhítók a tájékozatlanságuk miatt, pedig a jelen helyzetet előidéző struktúrákhoz folyamodva-pártok, politikusok, politikai berendezkedés, szervek és hatóságok- kegyeit, és belátását kutatva, vagy éppen hamis ígéreteire felkenődve vesztegetik energiájukat, idejüket, és pénzüket.
 
 
    Bár úgy tűnt, hogy az elmúlt időszakban mind többen ráébredtek, hogy a megoldás csak, és kizárólag egy új, valóban köz-hatalmi rendszer létrehozásában, és új, a köz által közvetlenül ellenőrzött, és -ha szükséges- szankcionált állam megalapításában van, az oda vezető lépések egyáltalán nem váltak világossá.
 
 
    Igaz, hogy elmondva egyszerűnek tűnik a megvalósítás, de a tévesen rögzült félelmek állapotában a lakosság egy lebénult test csupán, ami fölött parancsuralmi, feudális rend uralkodik. A természetben megfigyelhető alapvető tézisek az emberi közösségre is érvényesek: az erősebb terjeszkedik, az élősködők a kitartóbbak, az agresszívebbek az iránymutatók. Ez a szabályszerűség, viszont nem törvényszerű, hogy csak az elnyomó oligarchák sajátjai legyenek, viszont a folyamat megfordításához elkerülhetetlen az egyéni tudatosodás, a lehetőségek megismerése, és ezek alapján a szövetkezés, amely az egyedüli bölcsője az erőnek, amellyel aztán a gazzal teli kertünket egyszer, s mindenkorra kigyomlálhatjuk.
 
 
 
 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>