Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valamik dolgoznak a mélyben?

A grafén hidroxid - úgy tűnik - "csak hab a tortán".  Egyre több bizonyíték lát napvilágot mikroszkopikus, és speciális vizsgálatokról, amelyek az mRNS vakcinákat veszik jobban szemügyre...

article preview

       Egy 2015-ös előadásban Christoph Keplinger osztrák gépészmérnök a mikro áramra összehúzódást produkáló mesterséges izom kapcsán arról beszélt, hogy olyan robotokat terveznek, amelyek ellentétben a gépi elektromotoros mechanikákkal mozgatott elődökkel, rugalmas, és rendkívül finomnano-technika.jpg mozgásra lesznek képesek. Ezt néhány évvel megelőzően a Science Daily 2012-ben arról számolt be, hogy szén nanocsövekből álló, parafinviasszal feltöltött szálakat – mesterséges izomrostokat- hozott létre egy amerikai, kanadai, brazil, ausztrál, kínai és dél-koreai szakemberekből álló nemzetközi kutatócsoport. Erre épülhetett tehát a finom mozgással rendelkező robotok új generációjának terve.

     2018-ban a nanorobot technikában áttörést értek el, amikor a mesterséges izmot alkalmazták a robotok evező mozgást végző „lábaiként”. A speciális mágnesekkel rendelkező mindössze 200 mikrovoltos feszültségen működőképes robottest már készen állt, azonban a mozgatás covid-nano-technika.jpgterén addig nem találtak kielégítő megoldást. Az új generációs nanorobotok nanoszámítógépeibe be lehet programozni például olyan információkat, hogy felismerje a rosszindulatú daganatok membránját, és a speciális mágneseire „ragasztott” ellenanyagot kifejezetten a rákos sejtre bocsássa rá. Természetesen ez csak egy egyszerű funkció, hiszen izraeli kutatók kísérletekkel igazolták, hogy a nanorobotokat akár gondolatokkal is irányíthatják, nem csak a kezdetben alkalmazott mikrohullámú rezgésekkel- 5G (?).

    2020-ban olyan szabályrendszert alkottak, amely lehetővé teszi a száz mikrométer alatti nanorobotok prototipusainak tömeggyártását.

   2021-ben megkezdődtek a „Covid-19 vírus elleni oltások”, amelyben független kutatók ismeretlen objektumokat is ki tudnak mutatni, amelyek különböző hatásokra -például mágneses mező, vagy UV sugárzás- szokatlan reakciókat mutatnak…

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Május >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31