Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végszámlálás

Népszámlálásba rejtett vagyon átvilágítás. Kiteszik a szűrünket?

article preview

    Vélhetőleg mindenki tisztában van vele, hogy a bankhitelek megadásának előfeltétele, hogy a pénzintézetnek tudomása legyen róla, milyen biztosítékokat tud felmutatni a leendő adós a pénz és a kamat visszafizetését illetően. Az úgynevezett „fedezet” nem feltétlenül ingó-, vagy ingatlan vagyon kell, hogy legyen, hanem például cégek esetében a reális megtermelt haszon is számít.

 

    A MAGYARORSZÁG Zrt fizikális vagyon fedezete a maga 17.743 milliárd forintra becsült értékével -2020-as adat- igen csak alul marad a jelenlegi 44.331 milliárd forintos hiteltartozással szemben. Az újabb hitelfelvételek esetén a kötvényfelvásárlók csak akkor fektetnek bizalmat, és pénzt a meglehetősen megtépázott hírű cégbe, ha a GDP-államadósság arányban a termelési mutatók pozitív értékeket mutatnak. A súlyos külkereskedelmi hiánnyal, és inflációba süllyedő gazdasággal terhelt MAGYARORSZÁG Zrt kötvényei nem igazán kapósak, így ezen az úton jelenleg nem igen lehet újabb komolyabb pénzekhez jutni. A korrupt, oligarchikus gazdálkodás, a közvagyon elspekulálása, valamint a nemzetközi piaci helyzet együttesen idézi elő azt a helyzetet, amelyet hétköznapi nyelvre fordítva a lakosság a pénztárcáján érez. A gazdasági kilátások nem lennének annyira borúsak, ha a hazai kis-, és középvállalkozásokat nem hozták volna még az eddigieknél is lehetetlenebb helyzetbe, valamint, ha az oligarcha a nemzeti vagyon gyarapítását nem látszat, és luxus építményekbe, hanem például az ország energia önállóságát biztosító létesítményekbe fektette volna.

 

    Ebben a gazdasági szempontból szinte reménytelennek minősíthető állapotban egy meglehetősen övön aluli ütést igyekeznek bevinni a lakosságnak, amely során „népszámlálás” címen új statisztikai adatokat szereznek a népesség jövedelmi viszonyairól, és anyagi helyzetéről. Az így megjelenő, és forintosítható adatokat aztán a későbbiekben a hitelfelvevő közösség fedezeti vagyonaként lehet kimutatni a hitelezők felé, és ezáltal újabb hitelekhez juthat a...

   Igen, a helyes válasz: végső soron az oligarcha, és annak holdudvara, viszont a terhelés már közvetlenül a lakosság vagyonára, és termelő képességére hárul!

 

    Ennek tükrében felmerül a kérdés: kötelezhetőek vagyunk-e felvállalni ezeket a terheket? A válasz nem bonyolult: igen, ha a MAGYARORSZÁG Zrt alkalmazottjainak, közjószágainak sorába tartozunk. Kilépünk végre, vagy szó szerint mindenünket odaadjuk a maffiának?

 

 

 

 

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>