Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vidám számok hanyatló életszínvonal

Mintha dübörögne a gazdaság, vagy csak az agyak mikroelektromossága zakatol?

article preview

 

     A kormánypropaganda valóságtorzító firkológusai, és közérzet manipulátorai az év első hét hónapjában képződött rekord adóbevételekből arra a következtetésre sarkallják a gyanútlan olvasókat, hogy a magyar gazdaság hihetetlen növekvő teljesítményt mutat. Mielőtt azonban bárki is elégedett mosollyal -és persze naív hiszékenységgel- venné tudomásul ezt a legkevésbé sem reális állítást, tekintsük át, hogyan is próbálják a kudarcot nyereményként feltűntetni!

 

     Talán nem újdonság, hogy a romló gazdasági helyzetben a magánszemélyek, és a cégek is igyekeznek a legfontosabb beszerzéseiket, függőben lévő kivitelezéseiket még lehetőleg az alacsonyabb árakon megejteni. Ez az állapot egyfajta piaci pánik viselkedés, amely a beláthatatlan inflációs helyzet, és összeroskadó gazdasági események előtt, vagy közben jelentkeznek. A jelentős vásárlás, és beruházás tehát egy pillanatnyi kiugrást eredményez a beomlás előtt, amely a vásárlók, és megrendelők azon félelmeiből adódik, hogy kétségessé válik számukra az elkövetkező időszak anyagi biztonsága, létük, tevékenységeik tervezhető szinten-, illetve fenntarthatósága.

 

     A kereskedelmi, és szolgáltató cégek így rövid időn belül valóban kiugró bevételeket könyvelhetnek el maguknak, amelyek után az adóbefizetéseik is megugranak. A súlyos gazdasági helyzet által keletkező pánik, azonban jelenleg több okból kifolyólag is súlyosabb. Mind a lakosság, mind a vállalkozások szempontjából elbizonytalanodott az energia ellátottság finanszírozhatósága, az élelmiszer, az alapanyagok árainak kiszámíthatatlan elszabadulása, a fizetőeszköz véglegesnek tűnő elértéktelenedése. Mindezek tükrében láthatjuk, hogy a gazdaság kiemelkedő teljesítményéről beszélni az adóbevételek alapján, szemen szedett hazugság.

 

     Nem szabad azonban elfelednünk, hogy a kialakuló krízishelyzet a mindenkori kormányzatok alkalmatlanságának, és bűncselekményeinek a következménye, megoldást, pedig mindaddig nem találhatunk, amíg a felülről vezérelt többpárti diktatúra fennáll. A valódi közhatalom helyreállítása a lakosság számára nem csak a gazdasági, és szociális helyzet stabilizálása, hanem a morális, a jogi, a politikai állapotok normalizálása érdekében is egyre sürgetőbb. A továbbiakban a  körülmények folyamatos hanyatlását, és ennek következtében a társadalmi és egyéni közérzet romlását boritékolhatjuk, ha képtelenek leszünk az alulról felszerveződő rendszerváltásra.

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>