Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vissza a kétes múltba?

Vannak, akik váltig bizonygatják, hogy a Magyar Köztársaság legális volt, és az 1989-ből származó ideiglenes Alkotmány van érvényben...

article preview

     Miután sokadszorra kell találkoznom ezzel az elképzeléssel, de ugyan akkor az ismereteim, tapasztalataim, és sok éves ez irányú kutakodásaim eredményeként fennálló felelőségem tudatában a köz elé tárandó kétségeim állnak fenn, engedtessék meg, hogy néhány kérdéssel világítsak rá erre a nem kevés veszélyt rejtő, és sajnos mindinkább elterjedő elméletre, vagyis az elmélet tarthatatlanságára!

        Mivel többen már szinte az adataik szolgáltatásával is rávesznek embereket, hogy nyilatkozzanak olyan dologról, amelynek sem a pontos jelentését, sem a következményeit nem ismerik, jöjjön néhány ébresztő erejű kérdés:

      Vajon 1989-ben megkérdezték-e az embereket, hogy milyen államformát akarnak, mit tartalmazzon az alkotmány, kívánnak-e a Magyar Köztársaság állampolgárai lenni, és ha igen, akkor tudják-e, hogy ez milyen jogokkal, és kötelezettségekkel jár?

       Volt-e az optált emberek számára választási lehetőség felkínálva?

      Tudatában voltak-e, hogy az egy párt diktatúrából a több párt diktatúrába húzzák át őket?

     Ha e kérdések közül csak egynél is a válasz kétségessé teszi a társadalom tudatos közakaratának teljesülését, akkor kijelenthetjük-e, hogy a Magyar Köztársaság csalás, megtévesztés útján jött létre?

      Ha ezt kijelentjük, akkor elkövetjük-e az újabb csalást, hogy a társadalmat egy érvénytelen, nem legális állam keretei közé tartozónak nyilatkoztatjuk, illetve, hogy egy szintén nem legális, és érvénytelen jogrendet próbálunk elismertetni velük?

      Az egyik legmélyebb kérdés: tisztában vannak-e az e témában aláírásokat, nyilatkozatokat gyűjtők, hogy a Magyar Köztársaság, annak ideiglenesnek nevezett jogalapja, valamint a több párt rendszerrel kiépített, mentelmi joggal védett parlamentáris szemfényvesztéssel működő diktatúra a globális hatalom trükkje a fennhatóságának megtartása érdekében?

      Lassan közjogi, és közéleti kérdésekben felnyílik az elnyomott társadalom szeme, de vajon ráeszmél-e arra, hogy az aláírásával legalizál, egy eddig nem legális rendszert, és diktátumot?

     Látva, hogy ez a rendszer a népirtásig fajulhatott, tényleg el kéne hinnünk, hogy az állampolgáraiként változtathatunk bármin is, vagy megértjük végre, hogy a népfelséget gyakorolva a társadalom maga dönthet a teljes rendszerváltást eredményező Nemzetgyűlésen kinyilvánított közakaratával?

      Ez, csak ez lesz legális, és érvényes, hiszen magunk sorsáról magunk döntünk!

Fáber Károly

 
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>