Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÁRSADALMI BÍRÓSÁG

tarsadalmi-birosag.jpg

 

 

     A társadalmi bíróságot a népfelség elve alapján hozzuk létre abból a célból, hogy ezzel a bírósággal minden személy, intézmény és hatóság fölött állva a hatalom forrásaként, és a hatalom birtokosaként létező nép/társadalom a jogállamban elvárható kontroll, és szankcionálás lehetőségét biztosítsa magának.

   E bíróság jogosult ellenőrizni az államvezetést, az önkormányzatok vezetőségét, a bíróságok, ügyészségek tevékenységét, a rendvédelmi, honvédelmi szervek munkáját, a parlamenti, és önkormányzati képviselőket, minisztereket, államtitkárokat, a miniszterelnököt, a köztársasági elnököt, bármely politikust, közszereplőt, valamint jogosult áttekinteni a titkosításokat, és felülbírálni azok további titkosítását, vagy nyilvánossá tételét.

   A bíróság legalitását a társadalom felhatalmazása adja. A Társadalmi Bíróság 11 fős esküdtszékkel, valamint jogász végzettségű bírókkal áll fel. A tárgyalások nyilvánosak, róluk videó felvétel készül, amelyet archiválnak, de az érdeklődők online is nézhetik. Az ítéletek a köz döntése, az esküdtszék álláspontja, és a bíró határozata alapján jönnek létre. Az eljárás alá vont személyeknek pozíciótól, rangtól függetlenül kötelességük megjelenni a tárgyalásokon. A rendvédelmi szerveknek, valamint a büntetés végrehajtásnak kötelessége a bíróság igényei és döntései szerint eljárni.

   Az esküdtszék tagjai, és a bírók 3 éves ciklusokban váltják egymást, váltásnál ellenőrzik az előzőek tevékenységét. Esküdt lehet bármely született magyar állampolgár, aki betöltötte a 21. életévét, büntetlen előéletű, legalább érettségivel rendelkezik, nem volt és jelenleg sem párttag, valamint megfelelő eredménnyel tölti ki az esküdtek vizsgájának tesztjét. A Társadalmi Bíróság bírói egyéni jelentkezés alapján, legalább 10 év jogi pályán szerzett gyakorlattal, és jogász végzettséggel rendelkezők lehetnek, akiket az esküdtek 2/3-os többségű szavazattal elfogadnak. A bíróság, és az esküdtek számára az állam biztosít a működéséhez alkalmas épületet, valamint a pályának és pozíciónak megfelelő fizetést.

 

Cikkek

Társadalmi Bíróság

 
2021.09.26 | Menüpont: TÁRSADALMI BÍRÓSÁG
 


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Április >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30